Margrethe Todal-Falskog og Ferd-sjef Morten Borge

INNHOLDSRIK DAG: Både lederspire Margrethe Todal-Falskog og Ferd-sjef Morten Borge måtte innom BRAVs nye flaggskifbutikk før de fartet videre til nye møter. 

Forfatter: Ferd, ved Signe Marie Sørensen
Foto: Sveinung Bråthen

Margrethe er reflektert og erfaren for alderen, og hennes måte å se Ferd på er virkelig inspirerende, sier en imponert Morten Borge.

I regi av Ungt Entreprenørskap, samlet ungdommene og næringslivslederne seg for erfaringsutveksling i Ferds lokaler etter endt arbeidsdag. Lovordene fra både ungdommene, lederne og representantene fra Ungt Entreprenørskap var mange. Også lederspiren Margrethe Todal-Falskog var raus med godordene etter å ha fotfulgt Morten en hel dag.

– Det har gitt meg en skikkelig boost med nye ideer og fremgangsmåter for bedriften vår, sier hun og sikter til Wildspotter, som blant annet vant NM i Ungdomsbedrift tidligere i år.

Spennende investeringsmøte

Margrethe og Morten møttes først hos Ferd i Dronning Mauds gate fra morgenen av, for å delta i diskusjonen om en mulig nyinvestering for Ferd.

Margrethe kjente selskapet bedre enn flere av oss, og kom med mye verdifull innsikt fra et målgruppeperspektiv. Konklusjonen i møtet ble preget av hennes sterke stemme og innsikt, forklarer Morten.

Møtet satte standarden for resten av dagen og ble et viktig høydepunkt for dem begge.

– Dette har vært en utrolig lærerik prosess helt fra i går, egentlig. Da møttes alle vi ungdommene som er med på Leder for en dag for å forberede oss for dagen i dag. Allerede da var jeg superinspirert og kunne lett reist fornøyd hjem etterpå, sier hun glødende engasjert.

– At jeg i tillegg fikk lov til å være med Morten i dag og i denne diskusjonen spesielt, var helt klart stort, fortsetter hun.

Les også hvordan det gikk da fjorårets ledertalent, Doruntina Neziri, fulgte Morten Borge.

Innom Ferd-eide BRAV

At Leder for en dag skulle ta henne tilbake til hjemtraktene, hadde hun ikke forutsett.

– Jeg bor jo bare fem minutt unna her, sier hun idet hun, Morten og investeringsansvarlig Trond Solberg entrer BRAVs splitter nye butikk på Lørenskog.

Butikken ligger ved siden av Norges første innendørs skianlegg, SNØ, og befinner seg i luftige lokaler i BRAVs nye hovedkvarter (sett inn link til BRAV-sak). Butikken er nyåpnet, og de oppmøtte får full omvisning av BRAV-sjef Espen Falck Engelstad, før de tar turen videre opp i hovedkvarteret.

Margrethe har selv en sterk interesse for friluftsliv, noe Morten også har fått med seg.

– Her er jo Margrethe helt i sitt rette element, sier han i det de entrer etasjen for produktutvikling og BRAVs «aller helligste».

En smakebit på fremtidens friluftsmarked

Gjengen går nysgjerrig til verks og ser ut til å glede seg stort over flere av de spennende produktene, som forhåpentligvis når friluftsliv-markedet i nær fremtid. Deretter er det tid for et møte med BRAV-lederen, der han deler innsikt, erfaringer og tanker om videre satsing.

Dette var kjempelærerikt og superinteressant, slår Margrethe fast etter møtet.

Margrethe Todal-Falskog

HYGGELIG MINNE: Etter et begivenhetsrikt besøk hos BRAV får Margrethe velge noe fint fra Swix-butikken som et lite minne. – Denne fargen var skikkelig fin, sier hun om sin nye jakke. Foto: Sveinung Bråthen

Før de vender tilbake til Ferd tar de en kjapp tur innom Grorud Idrettslag, som har satt i gang et prosjekt som skal engasjere bredere enn bare fotball. Ferd skal hjelpe dem med finansieringen. Mer om Ferds satsing på sosialt entreprenørskap.

Avslutning med Ungt Entreprenørskap

Ferds lokaler fylles gradvis opp av etablerte og unge ledere. Flere har latt seg imponere av de unge ledertalentene, og ungdommene selv deler ivrig fra en dag utenom det vanlige. Investeringsdirektør i Ferd, Tom Erik Myrland, ønsker velkommen til Dronning Mauds gate.

Det har vært litt stille i disse lokalene siden innflytningen, så det er ekstra gøy å fylle 11. etasje med så mange flinke folk her i dag, sier han tydelig begeistret over dagens arrangement.

STOR TAKK: Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Grete Nykkelmo, retter en stor takk til ungdommene for deres innsats. Foto: Sveinung Bråthen

 

Han forteller videre om Ferds årelange  samarbeid med Ungt Entreprenørskap.

– Norge trenger innovatører – unge som tar tak og er morgendagens verdiskapere. Vi er veldig stolte over å kunne engasjere oss på nasjonalt og globalt nivå for dette, legger han til.

Også administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Grete Nykkelmo, retter en stor takk til ungdommene for deres innsats.

– Jeg håper dagen i dag har gitt dere masse inspirasjon og innovative tanker, sier hun.

Hvilken vei Margrethe velger å ta er enda ikke klart for 18-åringen, men Morten ser ut til å være trygg på at hun vil ta kloke veivalg de neste årene.

Enten hun fortsette gründerreisen eller ønsker å videreutvikle arbeidsplasser som allerede finnes, vil hun og de andre her helt sikkert klare seg veldig bra. Innovatører trengs over alt, slår han fast.

Les også om Ferds Impact-satsing, som investerer i start-ups med løsninger for fremtiden