ANERKJENT: S&P Global har gitt Elopaks grønne obligasjoner og rammeverket rundt ratingen «Dark Green», den høyeste i selskapets «Shades of Green»- klassifisering.

Forfatter: Ferd, ved Hans Gudmund Tvedt
Foto: Adobe Stock

 

– Vi er glade for at Elopak hadde suksess da selskapets første grønne obligasjoner ble lansert i begynnelsen av mai. Det var stor interesse og kraftig overtegning i obligasjonslånet, som gir 2,5 milliarder kroner til finansiering av nye prosjekter i Elopaks bærekraftsdrevne vekststrategi, sier Manuel Arbiol, Investment Manager hos Ferd Capital, og på teamet som følger opp eierskapet i drikkekartongprodusenten.

Arbiol forteller at den amerikanske analysegiganten S&P Global har gitt Elopaks grønne obligasjoner og rammeverket rundt ratingen «Dark Green», den høyeste i selskapets «Shades og Green»- klassifisering. Og rammeverket oppfyller fullt ut bransjeorganisasjonen ICMAs krav til sikkerhet for lånebeløpet finansierer godkjente grønne formål.

– Dette er et betydelig bidrag til Elopaks muligheter til å heve en allerede svært god bærekraftsprofil ytterligere – særlig viktig fordi både produktenes og selskapets miljøegenskaper er Elopaks viktigste konkurransefortrinn, sier Manuel Arbiol.