PARTNERSKAP: AlexisHR er blitt en del av Simployer, og gründer Nima Samimi (til venstre) blir med videre i Simployers ledergruppe – sammen med CEO Vigleik Takle.

Forfatter: Ferd, ved Hans Gudmund Tvedt
Foto: Lise Gro Andersen/Simployer

 

– Ved å kjøpe det svenske IT-selskapet AlexisHR er Simployer klar for å forandre måten HR-programvare brukes, og vi vil kunne tilby nyskapende løsninger som hjelper bedrifter med å lykkes i en stadig mer skiftende verden.

Slik kommenterer Vigleik Takle oppkjøpet. Han er konsernssjef (CEO) for Simployer, Skandinavias største aktør innen HR-systemer og -ekspertise.

Nyskapende plattform

– Den utrolig spennende og nyskapende HR-plattformen fra Alexis gir Simployer en viktig utvidelse av produktspekteret, særlig overfor mindre bedrifter. AlexisHR er utrolig rask og enkel å sette opp, og det er lett å komme i gang, slik at implementeringskostnadene er minimale. Og ikke minst er plattformen svært brukervennlig, med en chatbot som gjør det enkelt å legge inn og hente ut informasjon i systemet, sier Nicolay Mylén. Han er Investment Professional i Ferd Capital, og har fulgt opp eierskapet i Simployer siden Ferd ble hovedeier i desember 2019. Det er en oppgave han i dag deler med kollega Rikke Reinemo.

NYSKAPENDE: Ferds Nicolay Mylén ser HR-plattformen fra Alexis som en spennende og viktig utvidelse av Simployers produktspekter. Foto: Herman Dreyer

Mer internasjonalt

AlexisHR ble etablert i Stockholm i 2019, og vokste rakt til en ledende leverandør av innovative HR-løsninger med en alt-i-ett-plattform som inkluderer bruk av kunstig intelligens.

– Den effektive og brukervennlige plattformen ga selskaper en stor, voksende og lojal kundebase, først og fremst i Sverige. Men AlexisHR har flere kunder også i Nederland og Tyskland, sier Mylén, og understreker at oppkjøpet dermed bidrar til å forsterke Simployers internasjonale fotfeste.

– Vi merker stor interesse for AlexisHRs plattform også i Norge, og er i full gang med å selge til norske kunder, supplerer Simployers finansdirektør (CFO) Danjal Halaand Danjalsson – inntil oktober i fjor Investment Professional i Ferd Capital.

Han forteller at planen på litt lengre sikt er å hente ut det beste fra AlexisHR og Simployers egen teknologi, og kombinere dette i et nytt HR-system for mellomstore bedrifter, noe som vil gi Simployers produktspekter ytterligere bredde, i tillegg til økt brukervennlighet.

Skjermdump fra Simployers HR-system

BRUKERVENNLIG: SimployerHR gir bedriften umiddelbar tilgang til et effektivt og omfattende HR-system, basert på kunstig intelligens og en nærmest magisk chatbot. Foto: AlexisHR/Simployer

Blir med videre

Bak AlexisHR står fire visjonære grunnleggere med Nima Samimi i spissen. Han er også selskapets CEO, og blir med videre i Simployers ledergruppe.

– Oppkjøpet gjennomføres ved at hundre prosent av aksjene i AlexisHR overtas av Simployer Group, mens grunnleggerne reinvesterer en vesentlig del av det de mottar fra aksjesalget, forteller Mylén.

Han legger til at overtakelsen av AlexisHR er et viktig ledd i Simployers vekstrategi, der kombinasjonen av HR-teknologi og HR-kompetanse er sentral, både når det gjelder oppkjøp og organisk vekst.

Tredje oppkjøp

AlexisHR er det tredje oppkjøpet Simployer gjennomfører etter at Ferd gikk inn på eiersiden. I 2020 kjøpte selskapet svenske & frankly, spesialist på engasjementsmåling av ansatte gjennom et digitalt «pulsmålingsverktøy». Året etter fulgte kjøpet av Edge HR, også det et svensk selskap, som bidro til å gi Simployer en styrket posisjon i landet.

NYTT HR-SYSTEM: Danjal Haaland Danjalsson forteller at planen på litt lengre sikt er å hente ut det beste fra AlexisHR og Simployers egen teknologi, og kombinere dette i et nytt HR-system for mellomstore bedrifter. Foto: Herman Dreyer

– Simployer er inne i en god utvikling med tanke på både vekst og lønnsomhet, med varige abonnementer som en betydelig del av omsetningen. Selskapet har en vekst rundt ti prosent på topplinjen, og tilsvarende utvikling i resultat, sier Danjal Danjalsson.

– Og sett fra eiersiden har det vært fint å kunne følge med på hvordan målbevisst utvikling og godt momentum har preget selskapet, noe som bare har akselerert ytterligere etter at Vigleik Takle overtok som CEO i 2022, avslutter Nicolay Mylén.

Simployer Group AS

  • Skandinavias største aktør innenfor HR-systemer og -ekspertise
  • Betydelig virksomhet i Nord-Europa, med hovedvekt på Sveige
  • Hovedkontor i Sarpsborg, med avdelinger i Oslo, Kristiansund, Stockholm, Göteborg, København og Gdansk, der selskapet også har en avdeling for IT-utvikling
  • Omsetning 565 millioner kroner (2023)
  • 12 000 kunder, 1,2 millioner brukere
  • Mer enn 350 medarbeidere
  • Ferd eier i overkant av 70 %, tidligere hovedeiere og nøkkelmedarbeidere resten
  • Etablert i 1985 under navnet Infotjenester
  • Hjemmeside simployer.no