Ferdmagasinet: Gjennombrudd for Interwell, OL-gull med Swix

Ferdmagasinet 0118 Forsiden

Mars-utgaven av Ferdmagasinet forteller blant annet om Interwells banebrytende teknologi for å tette oljebrønner med kunstig magma, om Swix og Norges mange OL-gull, og om Asker Tek, Ferd Eiendoms nyåpnede bygg for kunnskapsbedrifter

En genialt enkel idé, men krevende i praksis: – Nå er vi kommet så langt at vi har gjennomført tre vellykkede pilotprosjekter med plugging av reelle brønner ved hjelp av kunstig magma. Resultatene er så gode at det nærmer seg en begrenset kommersialisering, forteller Oddbjørn Kopperstad, administrerende direktør i Interwell P&A. Det betyr at selskapet, etter fem års utviklingsarbeid, er klar til å ta opp konkurransen i et globalt multimillardmarked.

En kikk under skiene
Etter tidenes norske gullrush i et OL har Ferdmagasinet tatt en kikk bak kulissene, for ikke å si under skiene. Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal er helt enige: Swix bidro til gull. Men ingen gull uten gode smørere. I Ferdmagasinet forteller de om OL sett fra deres synsvinkel.

I januar ble åpningen av Asker Tek markert. Dermed hadde det sterke teknologimiljøet ved Asker sentrum fått en viktig tilvekst. Ferdmagasinet forteller om arbeidsplasser tilpasset gode hoder. De første kunnskapbedriftene er flyttet inn, men det er fortsatt plass til flere.

Velfylt kasse
Resultater fra 2017 er også tema første utgave av Ferdmagasinet i 2018. Med verdijustert egenkapital på 32,2 milliarder kroner og 13 prosent kapitalavkastning fastslår styreleder og eier Johan H. Andresen at det har vært et «rimelig godt» år, mens Ferds nye konsernsjef Morten Borge forteller om høydepunkter i året som gikk og intensjoner for det som kommer.

Mestergruppens oppkjøp av Pretre, en ny milliardkontrakt til Aibel, og Fjord Lines oppgradering av rederiets to store cruiseferger er viet behørig plass, det samme er Ferd Ekstern Forvaltnings nye internasjonale satsning med fokus på Asia. Ferd Sosiale Entreprenører er representert med rapport om Social Startups vellykkede bootcamp for ferske entreprenører, og med porteføljebedriften Barnas Plattform, som inviterer foreldre til to-timers kurs som har snudd hverdagen for mange familier.

Og enda er det mer – god lesning!

Last ned Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.