PRISSEREMONI: Anselm Kiefer får en varm klem fra Dronning Sonja. I midten Tomas Colbengtson, og til venstre Maria Kayo Mpoyi, vinner av QSPA Inspirational Award. Begge de to førstnevnte er innkjøpt av Ferd.

Forfatter: Ferd
Foto: Helene Gulaker Hansen

– Anselm Kiefer ble hedret med Lifetime Achivement Award 2024 for sitt utmerkede bidrag til grafisk kunst gjennom en lang og enestående karriere. Tomas Colbengtson er vinneren av The Queen Sonja Print Award 2024, verdens viktigste og største pris for grafisk kunst. Prisen presenteres annethvert år til en fremragende kunstner som har utmerket seg innen grafikk, forteller Helene Gulaker Hansen, Curator & Arts Manager i Ferd. Der har hun ansvaret for både for Ferds kjøp av kunst for målrettet plassering i konsernets eiendommer og forvaltningen av Johan H. Andresens kunstsamling. Hun legger til at begge de prisbelønnede kunstnerne er innkjøpt av Ferd.

LIFETIME ACHIEVEMENT: Tyske Anselm Kiefer fikk Dronning Sonjas heder for sitt livslange verk som grafiker, men er også en internasjonalt anerkjent maler og skulptør. Bildet viser maleriet Waldsteig (2015–2021), kjøpt inn av Ferd. Foto: White Cube

Stiftelsen Queen Sonja Print Award ble etablert av Dronning Sonja i 2011, og har til formål å skape interesse for og stimulere til utvikling av grafisk kunst.

– Vi gratulerer kunstnerne, og gleder oss over verkene deres på vårt hovedkontor I Oslo, sier Helene Gulaker Hansen.

PRINT AWARD: Tomas Colbengtson vant verdens viktigste og største grafikkpris. Han arbeider imidlertid også med maleri, skulptur, digital kunst, glass og installasjoner. De to siste uttrykksformene inngår i Tsiegle – Vejvisaren, fra 2023, som eies av Ferd. Foto: Helene Gulaker Hansen