Forfatter: Ferd, ved Signe Marie Sørensen
Foto: Sveinung Bråthen

Som så mange fritidsaktiviteter og -lag, opplevde også Monolitten Idrettslag frafall av medlemmer under pandemien. Nå er håpet at oppgraderingen av Ferd Stadion får fart på klubben fremover.

Christopher Frigaard, daglig leder i Monolitten Idrettslag. Foto: Sveinung Bråthen

– Idrettslagene er utrolig viktige i samfunnet. Samspillet, fellesskapet, drømmene og målene man jobber sammen mot… denne gleden er vanskelig å finne noe annet sted, sier Christopher Frigaard.

Stadion med topp moderne fasiliteter

– Det er veldig deilig å spille på en så ny og myk bane, sier en storfornøyd ung fotballspiller.

Henrik Aamann er 11 år, og har spilt fotball for Monolitten IL siden 1. klasse. Å være en del av gjengen her, har blitt en stor og viktig del av Henriks barndom.

Henrik Aamann er 11 år, og har spilt fotball for Monolitten IL siden 1.klasse. Foto: Sveinung Bråthen

– De er veldig snille, og vi har det morsomt når vi spiller, smiler han.

Hverken regn eller kulde ser ut til å ta motivasjonen fra den energiske elleveåringen i dag, som hopper og rister litt på armer og bein for å holde varmen. Laget jobber aktivt i bakgrunn, og Henrik kaster seg straks ivrig ut i spillet igjen.

Christopher smiler storfornøyd over laget som nyter godt av forholdene. Selv er han vokst opp med fotballbane som måtte stenge stadig vekk for å få gresset til å vokse.

– Det Johan gjorde her i 2007, ved å gi kunstgress, har betydd masse, sier han om Andresen-familiens bidrag til Ferd Stadion første gang. I dag spilles det rundt femti kamper her i uka. Christopher har fulgt Ferd fra sidelinjen gjennom mange år, og vet at konsernet og Andresen holder på med mange spennende prosjekter i en helt annen skala. Likevel berømmer han Ferd-eieren for sitt engasjement for idretten.

– Det er godt å tenke at vårt bidrag blir verdsatt, sier Johan H. Andresen.

FRISKT MOT: Trenerne, David Gregory og Thierry Kopp, og laget viser stor spilleglede og iver til tross for at det regner på Ferd Stadion i kveld. Foto: Sveinung Bråthen

Varige verdier i barneidretten

– Ungdommen er under mye press i dag, og idretten representerer et fristed for så mange. Å gi til denne type prosjekter, skaper minner og verdier som varer i generasjoner, utdyper Christopher som legger til at det var Andresen selv som tok kontakt og spurte om det var på tide å gi det gamle klubbhuset et realt løft.

Det bærer preg av å være godt brukt.

– Ja, det står absolutt på lista over hva som skal gjøres, så vi spilte inn både dette, men også banen som behov. Da fikk vi tilsagn på 9 millioner, der noe nå er brukt på oppgradering av banen, sier han.

Johan H. Andresen og resten av Ferd-ledelsen er glade for å høre hvordan klubben prioriterer barna og spillegleden i første omgang.

Vi håper dette blir starten på en «ny vår» for idrettsaktiviteter for barn og unge i området, sier finansdirektør i Ferd Eiendom, Sigmund Olav Lie, som har fått ansvaret for å følge opp prosjektet fra Ferd sin side.

NY GRESSMATTE: Den nye gressmatten på Ferd Stadion er av ypperste kvalitet – tykk og tett. Foto: Sveinung Bråthen

Ekstra støtte til miljøtiltak

Stadion er nå oppgradert med energibesparende lyskastere med led-lys og ny gressmatte av beste sort, i tillegg er det tilrettelagt for etableringen av et nytt moderne varmeanlegg basert på miljøvennlig geovarme og varmepumpeteknologi.

– Nå står oppgradering av klubbhuset for tur, smiler Christopher.

Dersom klubben velger å gjøre miljøvennlige tiltak i prosessen, lover Andresen ytterligere 2 millioner kroner i støtte.

– Selv om ikke alt er ferdig enda, har vi ikke klart å vente med å komme i gang med spillingen, smiler lederen av Monolitten Idrettslag.

Nå gleder han seg til å kunne invitere Ferd til en offisiell åpning av den flotte stadionen på Bygdøy.

PÅ HJEMMEBANE: Daglig leder i Monolitten Idrettslag, Christopher Frigaard, (t.h.) og trenerne David Gregory (t.v.) og Thierry Kopp er glade for å endelig kunne tilby fotballspillerne topp spilleforhold på egen stadion. Foto: Sveinung Bråthen

 

 

Monolitten Idrettslag

  • Stiftet i 1914, den gang under navnet Djerv.
  • Stiftet Monolitten Idrettslag i 1998.
  • I 2005 slo Monolitten Il og Bygdø Ballklubb seg sammen til Bygdø Monolitten.
  • De fikk da tilgang til Bygdø Stadion, som i 2007 ble til Ferd Stadion med nytt kunstgressdekke.
  • Klubben har i dag et bredt tilbud innen fotball, håndball, innebandy, tennis og allidrett.
  • Av klubbens 1400 medlemmer, går 600 av dem på fotball.
  • Endret navnet tilbake til Monolitten Idrettslag i 2020.
  • Monolitten IL disponerer i dag anleggene Skøyenhallen, Ferd Stadion, Frogner Tennis, Nordjordet, Smedstadbanen og Monolitten.