UT I VERDENSMARKEDET: – Simployer skal bli en ledende aktør i Europa.

Forfatter: Ferd, ved Signe Marie Sørensen
Fotograf: Sveinung Bråthen

Simployer har i over 30 år utviklet innovative løsninger som både støtter og forenkler arbeidsdagen for ledere og ansatte. I dag tilbyr selskapet både HR-programvare og personlig HR-støtte – alt i en og samme løsning.

Bred erfaring fra software-feltet 

Vigleik Takle har selv bred erfaring fra ledende software-selskaper, og har gjennom sin karriere jobbet med ledelse, internasjonalisering og kommersialisering av selskaper som Volue, Kongsberg Digital og Cxense. Underveis har han fulgt med på Simployer fra sidelinjen – med stor interesse.

– Simployer har flinke folk og ledende produkter, og har levert tjenester til en rekke gode selskaper over mange år. Dette, sammen med utviklingen i markedet, gjør at alt ligger til rette for å skalere i Europa nå, sier den nye CEO’en i Simployer da Ferdmagasinet møter ham i selskapets splitter nye Oslo-kontor.

NY CEO: 1. mars tok Vigleik Takle over som ny CEO for Simployer, et av skandinavias ledende selskaper på HRM-systemer. – I lys av pandemien, er HR-markedet nå i stor utvikling. Å kunne lede Simployer på denne reisen er en drømmejobb for meg, sier Takle. Foto: Sveinung Bråthen

100 nye Simployer-talenter på ett år

Foreløpig er det bare én ansatt som har fast base i de flotte nye lokalene i Oslo sentrum, men det varer nok ikke lenge. Kontoret i Oslo blir hyppig brukt som møtearena fra de andre fem Simployer-kontorene i Stockholm, Gøteborg, Gdansk, Kristiansund og Sarpsborg, så her blir det sjeldent ensomt.

– Årets headhunt-budsjett er stort, fastslår Takle og kaster et blikk rundt seg i de nyoppussede og topp moderne lokalene i Torggata. Flere spente Simployer-ansatte tar turen innom lokalene underveis for å hilse på den nye lederen og sjekke ut fasilitetene.

– Det er så hyggelig å se folk igjen!

Takle hilser på nye kolleger, tar seg tid til praten ved kaffemaskinen og må en tur bort til vinduet for å se det yrende bylivet i gata under seg.

– Jeg kommer nok til å være her en del fremover, smiler han.

Han forteller videre at målet er å ha rundt tjue Simployer-ansatte på Oslo-kontoret innen året er omme. I Norge og Sverige til sammen er målet å ansette rundt hundre nye tek-hoder i 2022, i tillegg til de mer enn trehundre ansatte de har fra før. Kort sagt, dørene er åpne for nye talenter!

Å “staffe” skikkelig opp må til når selskapet nå skal tas ut i flere land. Samtidig understreker den nye CEO’en at selskapet må bruke tid på å tilpasse seg de ulike markedene.

– Man må finne sin spydspiss – det som gjør at folk velger oss i det internasjonale markedet. Det er en jobb vi tar fatt på i disse dager.

HR-markedet i endring

Gjennom pandemien ble det tydelig at mange ledere fikk utfordret seg på hvordan følge opp folka sine når menneskemøtene begrenset seg til hjemmekontor og sporadiske Teams-møter. Da gjaldt det å ha verktøyene i orden.

– Software for HR blir bare viktigere og viktigere. Mens HR tidligere ble sett som en administrativ prosess, ser vi at stadig flere selskaper ser HR som en forretningskritisk funksjon.

Det handler nå i mye større grad om menneskene – alt fra rekruttering og onboarding, til utvikling og tilbakemelding, utdyper han.

Her  har Simployer over mange år både kjøpt opp selskaper som kompletterer Simployers øvrige løsninger, samt styrket seg på ESG-ansvar – både som rapporteringsverktøy i løsningene sine og for egen del.

– Dette er utrolig viktig for å i det hele tatt være konkurransedyktig nå, og er viktig å ha langt fremme i hodet når vi jobber videre, utdyper Takle som videre understreker at tilpasningsdyktighet vil stå sentralt når selskapet nå skal treffe med løsningene sine utover Skandinavias grenser.

HRM-teknologi for ulike ledelsesfilosofier

Lederrollen har utviklet seg jevnt og trutt gjennom mange år. Mens det her i Norge er flat struktur, høy tillit og agile metoder som står sterk, kan andre verdier gjelde på ulike steder i verden. Det uroer ikke den ferske Simployer-sjefen nevneverdig.

– Den nordiske lederfilosofien passer ikke over alt, men den menneskelige psykologien gjelder over hele verden. Samtidig blir virkeligheten bare mer og mer dynamisk. For ledere blir det da ekstra viktig å kunne ta vare på sine ansatte, uavhengig av hvor i verden de befinner seg, forklarer Takle som har god tro på at Simployer vil kunne spille en enda større rolle i denne utviklingen.

– Simployer skal bli en ledende aktør i Europa. Det vil ta tid, men jeg håper og tror at vi ganske raskt kan komme oss ut i et større marked, fortsetter Takle som gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Men først skal vi finne den gode grooven i arbeidet igjen, som de fleste selskaper gleder seg over i disse dager. Vi skal møtes, finne gløden og ha det gøy på jobb igjen. Det gleder jeg meg personlig til, sier Vigleik Takle.

Simployer

  • Tek-selskap for software og personlig støtte innen HR og ledelse.
  • Tilbyder av komplett løsning for styring og utvikling via beslutningsstøtte, HR-systemer og opplæring, samt unike HRM-løsninger for utvikling og ivaretakelse av menneskene.
  • Simployers juridiske rådgivere sikrer kontinuerlig informasjon til selskaper om gjeldende lover, regler og forordninger knyttet til personal, lønn og regnskap.
  • Har mer enn 15 000 kunder og 1,2 millioner systembrukere i Norge og Sverige.
  • Vil de neste årene jobbe for å bygge selskapet i det internasjonale markedet.