Johan H. Andresen

Forfatter: Johan H. Andresen.
Foto: Oda Hveem.

Til dere som har gitt oss tillit siden verden stengte ned i mars 2020:

Takk til deg i våre bedrifter som fortsatte å levere det som var forventet av deg – og mere til – i en periode som ingen visste hva ville bringe, og det vet vi vel egentlig ikke nå heller.

Takk til deg som fikk et tilbud om en annen jobb et annet sted mens pandemien pågikk, men valgte å bli hos oss, – og ja, jeg vet det var ditt valg, det er alltid ditt valg.

Takk til deg som tok på deg lederansvar som du egentlig ikke hadde, – jeg visste du hadde det i deg.

Takk til deg som sjonglerte barn, kjæledyr og partnere under Teams- og Zoom-møter, du menneskeliggjorde oss alle.

Takk til deg som reiste for å installere nye maskiner for Elopak eller for å gi kritisk service på eksisterende materiell, og takk til din familie som levde med din risiko og ditt fravær.

Takk til deg som bød på deg selv, mer enn du noen gang har gjort, over nettet, i chatten, fordi du trivdes med det og fordi det fikk oss til å le.

Takk til deg som tålmodig ventet på produkter fra oss, enten de var forsinket på grunn av uspesifiserte problemer, et skip fast i Suez-kanalen, eller et utall andre forklaringer vi hadde, de fleste av dem veldig gode faktisk!

Takk til deg som valgte en av våre bedrifter eller Ferd som ditt arbeidssted, – ja, jeg vet at du med dine gode verdier og stort potensial hadde alternativ, men du valgte oss, noen større tillitserklæring kan jeg neppe tenke meg.

Takk til deg som ga av din tid til organisasjoner som fikk midler av Ferd i en kritisk tid våren 2020, – vårt bidrag ville ikke hatt noe verdi om ikke du sto på for samme sak.

Takk til deg som mottok invitasjoner fra oss og sto ut med endeløse utsettelser og til slutt avlysning, – vi gir oss aldri, så fortsett med å sjekke innboksen din.

Takk til deg som i midten av en pandemi trodde på vårt engasjement for en human rusreform, kult at både Bent Høie og Kamzy Gunaratnam, var blant dere, og de hadde ikke kunnet gjort det uten deg.

Takk til deg som valgte å bli i Norge, som tok på deg din Ulvang trøye, en Swix-jakke, og din favoritt Lundhags-støvel, – vi er glade for at du velger noe som er nær-eid!

Takk til deg i Fjordline som levde med en større usikkerhet enn noen annen i konsernet, – vi visste ikke hvor vi kunne reise eller hvilke skip vi kunne ha folk på, og ja, vi er glade for at du valgte oss.

Takk til deg som gjorde noe du ellers ikke ville ha gjort, som å pusse opp huset ditt, lage et tilbygg eller få deg en terrasse og handlet hos XL-Bygg, Byggtorget eller i andre deler av Mestergruppen. Vel, jeg håper du fikk det du ønsket, – du fikk vel i hvert fall litt egen tid.

Takk til deg som kjøpte et brukt Helsport-telt, dro på en tur som du ellers ikke ville dratt på, og opplevde noe som du vil ta med deg for alltid.

Takk til deg som fortsatte å gå til fastlegen din, som sendte prøver til Fürst, som ga en slags balanse med forventningene fra regjeringen om å teste for Covid-19, – ja, jeg vet det kostet å levere på en slik balanse.

Takk til deg som kjørte bussen, trikken eller toget, – jeg er genuint glad for det, jeg har tatt dem alle, med munnbind, naturligvis.

Takk til deg som er glad i de verdiene vi deler her, og takk til deg som er en venn av Ferd. Du er ikke alene. Heldigvis.

Sign_Andresen