Portrettbilde av Chris Klemmetvold Sandvik

Forfatter: Ferd, ved Anniken Grundt.

Foto: Fartein Rudjord.

Mitt Ferd Sosiale Entreprenører-engasjement

Navn: Chris Klemmetvold Sandvik
Stilling: Daglig leder/konsulent
Alder: 34
Sosialt engasjement: Gi folk jobb

Hva motiverer deg i arbeidet med sosialt entreprenørskap?
For meg er det magisk å se at folk som har gått lenge uten jobb blomstrer når de får arbeids­kontrakt og blir stilt krav til. Jeg har blitt overraska gang på gang over hvor flinke folk kan være til tross for hullete CV og brokete fortid.

Hvordan ble du kjent med Ferd Sosiale Entreprenører
Jeg hørte om Ferd første gang da jeg studerte sosialt entreprenørskap ved UiO i 2011. Jeg tok kontakt med Johan på Twitter noen få dager etter at jeg fikk idéen om Panterne. I august samme år fikk vi en avtale.

Hva er din bakgrunn med dette arbeidet tidligere?
Jeg har jobbet fulltid med Medarbeiderne siden 2011 med et opphold i 2013–2015 da jeg arbeidet i Innoco. Medarbeiderne står i dag på egne ben og har fått ny daglig leder. De som jobber der får fast lønn fra første dag og skaper verdi nok til å dekke alle kostnader.

Hvordan ønsker du å bidra videre?
Jeg har starta et nytt selskap, Utrette.no AS. Der har jeg to mål. Det ene er å bidra til at sosiale entreprenører med potensiale kommer på beina og blir bærekraftige virksomheter. Det andre er at jeg vil utfordre større virksomheter på hvordan de bidrar til arbeidsinkludering. Vi som har holdt på med dette som hovedgeskjeft har lært verktøy og tankesett som kan være nyttig for flere. Jeg tror de store virksomhetene har mye å lære av de små.