Forfatter: Ferd

Portrettbilde av Janne Walker Ørka

Fotograf: Oda Hveem

JANNE WALKER ØRKA (49) er ansatt som prosjektansvarlig Byutvikling og Bærekraftsansvarlig i Ferd Eiendom. Hun skal nå bistå med utvikling av prosjektet på Marienlyst, med hovedfokus på byutvikling her og i andre deler av Ferds virksomhet. Janne har 25 års erfaring fra rådgivningsbransjen som leder, forretningsutvikler og markedssjef for Bærekraftige byer hos COWI og Norconsult. Hun har studert landskapsarkitektur ved Universitetet i Agder og The Manchester Metropolitan University, og har en cand. agric-grad i landskapsarkitektur/arealplan fra NMBU på Ås – dessuten videreutdannelse i ledelse fra Tekna og COWI. Fritiden tilbringer Janne gjerne på tur sammen med mann, de tre barna i tenårene og to sibirske huskyer. Feriene tilbringes på fjellet, eller gjerne i Nordmarka uansett årstid.

Portrettbilde av Lene Aronsveen

Fotograf: Oda Hveem

LENE ARONSVEEN (33) har begynt som Senior Financial Advisor i Ferds økonomiavdeling. Hun kommer fra stillingen Senior Manager i KPMGs rådgivningsavdeling for økonomi- og virksomhetsstyring, der hun de siste årene har jobbet med oppdrag knyttet til profesjonalisering av økonomifunksjonen, prosessforbedringer og finansiell rapportering. Lene har også fem års erfaring fra revisjon i KPMG. Hun er utdannet siviløkonom fra NHH og har mastergrad i regnskap og revisjon fra BI. Lene elsker å bruke tid med venner og famille enten det er på et fjell i Lofoten, hytta på Hafjell, eller aller helst i et fjernt utland.

Portrettbilde av Helene Gulaker Hansen

Foto: Oda Hveem

HELENE GULAKER HANSEN (54) er ansatt i en nyopprettet stilling som Curator & Arts Manager i Ferd. Hun skal ha ansvaret for forvaltningen av Johan H. Andresens kunstsamling og være rådgiver ved transaksjoner og videreutvikling av porteføljen. Hun skal også bistå Ferd Eiendom i prosjekter hvor kunst og utsmykning spiller en verdiskapende rolle, og legge til rette for at kunstverk fra samlingen synliggjøres blant annet gjennom utlån til Ferds porteføljeselskaper. Helene lanserte Shoot Gallery i 2013, og var en viktig støttespiller for Andresen i prosjektet «Straff Skader». Hun har solid bakgrunn som gallerist, kurator og kunstrådgiver, dessuten 14 års erfaring fra reklamebransjen. Helene har BA studier i grafisk design fra Central Saint Martins, University of the Arts i London og en Master of Science i internasjonal marketing fra BI. Hun bor på Bygdøy sammen med to døtre; fritidsinteressen er primært friluftsliv, aller helst på sjøen.

Portrettbilde av Gjermund Borger Hansen

Fotograf: Oda Hveem

GJERMUND BORGER HANSEN (39) er ansatt som Head of Legal and Financing. Han kommer til Ferd etter seks år i Swedbank, de siste tre og et halvt årene i bankens Leveraged Finance-avdeling der han arbeidet med bilaterale og syndikerte finansieringsprosjekter sponset av private investeringsfond og eiermiljøer. Før dette var han seks år i advokatfirmaet Thommessen. Gjermund har mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen og videreutdannelse i prosjektstyring og finansiell analyse fra henholdsvis Høgskolen i Molde og BI. Han er gift med Anette og pappa til en gutt og en jente på henholdsvis fire og syv år. På fritiden spiller Gjermund gjerne fotball eller tar en tur i skog og mark, men mye av tiden dedikeres for tiden til boksen går, dødball, gjemsel med mer.