Forfatter: Ferd, ved Hans Gudmund Tvedt

I 2020 stanset Swix all produksjon og kommersielt salg av fluorholdig skismøring. Men fortsatt finnes det mye av denne smøringstypen rundt om i boder, kjellere, sekker og anorakklommer. Dette er smøring som ikke lenger bør brukes, Swix anbefaler alle å bli fluorfri.

LØYPEMELDING: Swix er godt i gang med Fluorfri-kampanjen. Når du leser Ferdmagasinet er nok antallet som har fått hentet gammel fluorholdig skismøring og mottatt et gavekort blitt adskillig høyere. Illustrasjon: Swix

Men mens vanlig skismøring kan kastes som restavfall, må fluorholdige varianter behandles som farlig avfall, som man i de fleste kommuner selv må levere på bestemte steder – med tilhørende ekstra bryderi.

Nå vil imidlertid Swix bidra til at alle rester av fluorsmøring blir tatt hånd om på forsvarlig vis, og har lansert en kampanje med et særdeles godt tilbud: Alle som sitter med gammel fluorsmøring kan bestille gratis henting ved å bruke QR-koden eller ved å gå inn på kampanjesiden. Der får du vite alt du trenger for å bestille henting hjemme hos deg selv av fluorsmøring du vil bli kvitt. Og ikke bare er hentingen gratis – du får til og med et gavekort på kr 500 som kan brukes i Swix’ nettbutikk. Der kan du for eksempel bestille ny og fluorfri smøring som sikrer god glid i påsken – eller noe helt annet, utvalget i butikken er stort og rikholdig.

Er du i tvil om smøringen du har liggende inneholder fluor, så finner du en komplett oversikt på nettsiden der du bestiller henting. Og har du fluorsmøring som ikke er laget av Swix, så spiller det ingen rolle. Swix ordner henting og gavekort uansett.