Portrettbilde av Camilla Krogh

Forfatter: Ferd, ved Signe Marie Sørensen.

Foto: Oda Hveem.

Den nye CEO-en i Ferd Eiendom er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en master fra handelshøyskolen i Bergen. Camilla Krogh kan blant annet skilte med en lang karriere i Skanska, hvor hun gikk gradene fra formann, via prosjektleder og byggherre, til regiondirektør og konserndirektør. Hun var også innom Undervisningsbygg, men ble hentet tilbake til Skanska etter forholdsvis kort tid. De siste to årene har hun imidlertid vært i OBOS Eiendom, utleid som daglig leder i Construction City Eiendom og Ulven AS.

– Det har vært en eventyrlig reise så langt, sier den erfarne 43-åringen som nå er klar for å ta fatt på et nytt kapittel.

Vi skal fortsette å utvikle gode miljøvennlige prosjekter for fremtiden, sier Camilla Krogh, Ferd Eiendom

Camilla Krogh

  • Alder: 43.
  • Utdannet ved: NTNU og handelshøyskolen i Bergen.
  • Bakgrunn fra: Skanska, Undervisningsbygg og OBOS Eiendom
  • Aktuell som: Ny administrerende direktør i Ferd Eiendom.
  • Drives av: Lagspill og god utnyttelse av kompetanse og ressurser.
Portrettbilde av Camilla Krogh

Camilla Krogh blir ny leder for Ferd Eiendom. Foto: Oda Hveem

En lagspiller

Ferd Eiendom har i dag en portefølje med en samlet verdi på rundt 12 milliarder kroner. Virksomheten har lenge vært på leting etter en fremtidsrettet og motiverende leder som kan utvikle eiendomssatsingen videre.

– Vi er svært fornøyde med at Camilla har takket ja til stillingen og ser frem til å få henne med på laget, sier investeringsdirektør Tom Erik Myrland.

Det er nettopp lagspill som driver den nye lederen. Ferds filosofi om å skape verdi gjennom andre er nemlig vel så beskrivende for Kroghs lederstil.

– Det er veldig viktig for meg å utnytte den kompetansen som finnes, slik at vi får til de gode symbiosene, utdyper hun.

Dette er helt avgjørende for å lykkes, spesielt i de store komplekse prosjektene, mener Krogh.

Høye forventninger

Krogh forteller at hun har gledet seg veldig, og har rukket innom flere møter første arbeidsdag. Noen pause før oppstart hadde hun ikke behov for.

– Faktisk tjuvstartet jeg litt og ble med på et arbeidsmøte for Marienlyst i går, ler hun.

Lyst-prosjektet er Ferds største noensinne, og vil ta mye av hennes kapasitet de neste årene. Et ansvar hun ser på med stor glede og ydmykhet.

– Det ligger høye forventinger knyttet til planene om å skape bolyst, skapelyst og opplevelseslyst. Å svare på de forventningene blir viktig, sier Krogh som gjerne ser til Tiedemannsbyen for inspirasjon.

– Ferd har lykkes godt her og skapt et veldig populært område. Å utvikle et nytt byområde krever ulik kompetanse. Vi er heldige som har flere flinke kollegaer som har vært involvert i andre byutviklingsprosjekter allerede. Skal vi lykkes på Marienlyst må vi hente både gode og mindre gode erfaringer fra disse prosjektene å bygge videre på de gode sier hun.

I tillegg til å fortsette samarbeid med andre aktører og på tvers av Ferds forretningsområder, ser hun frem til å jobbe med ny strategi for Ferd Eiendom fremover.

– Vi skal fortsette å kjøpe gode tomter og eiendommer, og bli en ledende byutvikler. I tillegg skal vi fortsette å utvikle gode miljøvennlige prosjekter for fremtiden, legger hun til.

Hun trekker også frem sosialt entreprenør­skap som en spennende Ferd-satsing, også sett fra et eiendomsperspektiv. Å etablere en kunnskapsklynge bestående av sosiale entreprenører og start-ups ligger allerede i planene for Marienlyst.

Lystig start

Som medlem i Oslo Science City vil Ferd få en betydelig rolle i utviklingen av Oslos offisielle innovasjonsdistrikt. En satsing Krogh gleder seg stort over.

– OSC blir spennende. Skal vi lykkes sammen her, er gode og tette samarbeid viktig. Med både næring og boliger blir det mye å spille på for oss, sier hun.

Camilla har fulgt prosjektet tett siden det ble annonsert hvem som fikk overta tomten tidligere i år.

– Det er flere kvaliteter som vi skal ta vare på i dette prosjektet. Marienlyst er et fantastisk flott område, beliggende grønt og landlig til i byen. I tillegg ligger det vernede Kringkastingshuset som et ikon ved adkomsten fra byen.

Det er tydelig at den nye lederen er ivrig etter å komme i gang.

– Jeg har brukt sommeren til å lese meg litt opp, og syns verdiene og ambisjonene ved prosjektet er kommunisert så utrolig bra. Det er allerede skapt en begeistring både internt og eksternt, sier hun og legger til;

– Det viktigste for oss de neste årene blir å lykkes på Marienlyst og klare å ta vare på følelsen og de gode minnene stedet gir oss, sier hun.