Montering av pepperkakehus. Foto: Beate Simarud/Flyktninghjelpen

DESIGNET PEPPERKAKEHUS: Flyktninghjelpens pepperkakehus designet av Snøhetta. «Arkitekttegning» og byggesett selges til inntekt for Flyktninghjelpens arbeid.

Forfatter: Ferd, ved Hans Gudmund Tvedt
Foto: Beate Simarud/Flyktninghjelpen

 

– Som takk for støtten til Flyktninghjelpens arbeid i Gaza har vi fått tilsendt oppskriften på et pepperkakehus designet av Snøhetta, som er vedlagt. Håper oppskriften kan gi noen hyggelige stunder med familie og barn i juletiden, og samtidig være en liten påminnelse om hvor heldige vi alle er i en tid med mye vondt rundt oss.

Slik lød en melding til alle Ferds medarbeidere fra konsernsjef Morten Borge. Ferdmagasinet vil gjerne spre tanken om å støtte Flyktninghjelpens arbeid videre til våre lesere – det er fortsatt mulig å bestille «arkitekttegninger» signert Snøhetta på Flyktninghjelpens hjemmeside. Prisen er kr. 250, og tegningene kan leveres enten digitalt eller i posten.

TEGNINGER OG MALER: Flyktninghjelpen kan levere nødvendig materiell for å bygge Snøhettas pepperkakehus både digitalt og i posten. Foto: Beate Simarud/Flyktninghjelpen

En annen mulighet er å kjøpe et komplett selvbyggersett med tegninger og pepperkakedeig fra Odas hjemmeside, som tilbyr settet til kr. 350 så langt lageret rekker.

– Verden er i en forferdelig situasjon akkurat nå. Vi ønsket at pepperkakehuset skulle ha en symbolsk verdi og få oss til å reflektere litt over tilværelsen og tryggheten vi har i våre hjem, sier prosjektleder ved Snøhetta arkitektkontor Ingebjørg Skaare, som også er en del av Flyktninghjelpens beredskapsstyrke NORCAP.

TIL SALGS: Torstein Bae, Flyktninghjelpens talsperson, og seniorarkitekt og prosjektleder ved Snøhetta, Ingebjørg Skaare, foran Flyktninghjelpens pepperkakehus designet av Snøhetta. «Arkitekttegning» og byggesett selges til inntekt for Flyktninghjelpens arbeid. Foto: Beate Simarud/Flyktninghjelpen

– Å sørge for at mennesker på flukt får tak over hodet er noe av det viktigste vi gjør. Et hjem gir beskyttelse, varme og tilhørighet. Det kan gjenopprette verdighet og håp. Vi er takknemlig for den viktige støtten fra næringslivet og håper nå at mange her i Norge har lyst til være med å bygge et litt annerledes og symboltungt pepperkakehus i år, og bidra til vårt arbeid som inkluderer å gi husly til mennesker på flukt, sier Flyktninghjelpens talsperson, Torstein Bae.

I tillegg til Snøhetta og Oda er det Dr. Oetker, Berthas Bakerier, JCDecaux, Bane NOR, Oslo S og Østbanehallen som samarbeider med Flyktninghjelpen om årets juleaksjon.