BRA FOR HELSA: Løping er positivt både for den fysiske og mentale helsa, og en løpetur i naturen er balsam for sjelen.

Forfatter: Ferd, ved Sissel Fantoft
Foto: Brav

 

Løping er trening i sin reneste form, og har positiv effekt på både fysisk og mental helse. Selv jevnlige joggeturer på bare ti minutter reduserer risikoen for hjerte- karsykdommer, livsstilssykdommer, styrker skjelettet og senker blodtrykket. I tillegg gir det bedre humør og hjerneaktivitet.

GJENNOMTENKT: Swix sin nye løpekolleksjon Pace er resultatet av 70 års erfaring med utvikling av treningstøy. Foto: Brav

Likevel kan selv erfarne løpere fristes til å bli værende i sofaen når regnet pøser ned utenfor vinduet, sommersola steker eller vinterstormen herjer. Med Swix sin nye løpekolleksjon Pace er været ingen unnskyldning for å droppe joggeturen.

BALSAM FOR SJELEN: En løpetur i naturen gjør godt for både fysisk og mental helse. Komfortabelt kvalitetstøy løfter opplevelsen. Foto: Brav

Klær til alle årstider

Klærne er designet slik at du kan holde tempo og flyt i løpingen, uansett vær og skiftende årstider.

I Norden er det å løpe en tur en varm sommerdag noe helt annet enn å begi seg ut i stupende vintermørke i 20 minusgrader. Det har Pace tatt hensyn til. 70 år med forskning og kontant utvikling har ført frem til gjennomtenkte plagg som gir deg det beste utgangspunktet for en vellykket løpetur, enten den er kort eller lang.

For husk: Det er aldri noen som har angret på en løpetur!

NORDISK KLIMA: Skiftende årstider og værforhold krever tilpasset løpetøy. Det får du med Pace. Foto: Brav

Gode grunner til å løpe:

  • Forlenger levetiden: Forsking viser at selv lett jogging et par ganger i uka kan legge til flere leveår. En dansk studie konkluderer for eksempel med at regelmessig løping kanforlenge menns liv med 6,2 år og kvinners liv med 5,6 år.
  • Bra for helsa: Reduserer blant annet risikoen for hjertesykdom og diabetes, og styrker skjelett og immunforsvar. Reduserer også stress risiko for depresjon, og fører til bedre søvnkvalitet og humør.
  • Effekt på vekta: Løping eller jogging er den treningsaktiviteten som er desidert mest effektivt for kalori- og fettforbrenningen.
  • Lett tilgjengelig. Treningsarenaen ligger rett utenfor døra di – det eneste du trenger er et par gode løpesko og komfortable klær tilpasset været.
  • Dagens vitamindose: En halvtimes dagslys er nok for å gi kroppen den nødvendige dosen med vitamin D, som er viktig blant annet for immunforsvaret.
  • Balsam for sjelen: Å løpe i naturen gir turen en deilig tilleggsdimensjon gjennom fuglekvitter og duften av skog.