SJAKK: Næringslivet Møter Østkanten er et sosialt initiativ for ungdom i Oslos undervurderte bydeler. Fokus er på integrering og nettverksbygging, med sjakk som en brobyggende aktivitet. Ferd er blant støttespillerne.

Forfatter: Ferd, ved Hans Gudmund Tvedt
Foto: Adobe Stock

 

– Og alle fire kan notere seg for god innsats og fine resultater. Høydepunkt var da Saad sikret seg en svært imponerende bronsepokal i lynsjakk. Senere kom han på åttende plass i hurtigsjakk og 26. plass i langsjakk, forteller NMØ-grunnlegger Pontus Carlsson.

Ferd har for øvrig en sponsoravtale med det store sjakktalentet, og Saad og Morten Borge, Ferds konsernsjef, spiller ofte på lag i turneringer og har treningspartier mot hverandre via chess.com.

BRONSEPOKAL: Saad Abobaker Elmi gjorde det skarpt i lynsjakk i årets sjakk-EM for ungdom. Foto: NMØ

To andre talentfulle spillere, Chloe Elisabeth Homtako og Thea Alexandra Homtako, har på sin side fått sponsing fra Ferd, som bidro med ryggsekker og sommertøy fra Swix til bruk i Praha.

SPONSET: Thea Alexandra Homtako (til venstre) og Chloe Elisabeth Homtako ble sponset av Ferd med Swix-klær og sekker til sjakk-EM for ungdom. Foto: Privat

Norge sender i utgangspunktet ikke spillere før året de fyller elleve. Thea er bare ni, men Sjakkforbundet kan gi dispensasjon. Og det gjorde de nå: Thea ble tatt ut som eneste norske spiller på ni år i klassen J10. Slik dispensasjon er det tidligere bare Magnus Carlsen og Arian Tari som har fått.