Portrett av Øystein Aurlien

Forfatter: Ferd, ved Anniken Grundt.

Foto: Kristine Jakobsen.

Mitt Ferd Sosiale Entreprenører-engasjement

Navn: Øystein Aurlien

Stilling: Daglig leder for YTE – et selskap som kobler sosiale entreprenører med eiendomsaktører

Alder: 55

Sosialt engasjement: Vise at sosialt entreprenørskap og privat-offentlig samarbeid er veien til å løse utenforskap i Norge

Hva motiverer deg i arbeidet med sosialt entreprenørskap?
Jeg blir motivert av å møte mennesker som har fått en jobb og opplever at de er en del av samfunnet. Dessverre har det vært vanskelig å møte disse menneskene det siste året. Da må jeg minne meg selv på at jobben jeg gjør er viktig.

Hvordan ble du kjent med Ferd Sosiale Entreprenører?
Da jeg jobbet med å etablere Tøyen Torgforening deltok jeg på et seminar om sosial innovasjon der Katinka Greve Leiner i Ferd Sosiale Entreprenører satt i panelet. Da YTE-initiativet ble igangsatt var vi så heldig å få Katinka med som styreleder.

Hva er din bakgrunn med dette arbeidet tidligere?
Jeg har bakgrunn fra både kommunikasjon, merkevareledelse, eiendom, retail og senterledelse. I arbeidet med Tøyen ble jeg mer oppmerksom på verdien av lokale gründere og sosialt entreprenørskap.  

Hvordan ønsker du å bidra videre?
Jeg vil fortsette å bygge forståelse for hva sosialt entreprenørskap kan bidra til. For et år siden satte vi oss et mål om å «gi 10 000 jobb innen 2025», og aldri har et slikt mål vært viktigere. Samtidig er det vanskeligere, fordi fokuset nå er på å redde jobber. Ved å vise til nye prosjekter der nye jobber skapes, skal vi likevel få bevegelsen i gang.