Mange unge vil holde fast ved kvaliteten å bo i byen, men ønsker en hageflekk. De åtte rekkehusene er på mange måter unike, mener Sigurd Ødegård, prosjektsjef i Ferd Eiendom. Han har allerede fått flere henvendelser fra interesserte, til tross for at det fortsatt er noe tid før prosjektet legges ut for salg.

Ensjø – en populær bydel
Med umiddelbar nærhet til flotte Tiedemannsparken, samt en rekke lekeplasser, skoler og barnehager i nærområdet, har dette blitt et yndet boligområde for barnefamilier det siste tiåret.

For oss handler det om totaliteten og å gi noe tilbake til dem som flytter hit. Et godt nærområde og boliger som står seg bra i mange år, er viktig når vi bygger for fremtiden, forklarer Ødegård, som peker på at det å sette tydelige spor er dypt forankret hos Ferd.

Godt bomiljø er nøkkelen
Da det ble etablert store industrieiendommer i området fra gammelt av, ble bekkeløpene lagt i rør for å muliggjøre bebyggelse. I den senere tid har Oslo kommune ønsket at disse skal gjenåpnes.
– Deler av Hovinbekken vil bli gjenåpnet mellom prosjektet og Tiedemannsparken. Noe som vil bidra til en fin kvalitet for fremtidige beboere og helheten i området, forteller Ødegård.
– Vi har et godt samarbeid med kommunen når vi planlegger, bygger parker og avsetter midler til infrastruktur i området, men det er de som styrer fremdriften av de ulike tiltakene, legger han til.

Når det etter hvert blir boliger også i Gladengveien 12-14, fortsetter Ferd utviklingen fra Tiedemannsbyen.
Det blir et mer sammenhengene boligområde. Tiden er moden for å skape en helhet og bidra til gode bomiljø, sier Ødegård.

De nye byggene i Gladengveien
De foreløpige planene er å bygge leiligheter med romslige balkonger, gode planløsninger og solforhold. De åtte rekkehusene ligger inni gårdsrommet, og er per nå tegnet i stilrene linjer med trevegger og gode vindusflater.

Skal folk kunne trives over tid, er utformingen av bygningene og god arkitektur viktig. Prosjektene skal være bærekraftige og stå i lang tid. Dette setter krav til materialbruk og kvaliteter, ifølge prosjektsjefen.

Beboere som trives vil kunne bo i området hele livet dersom de ønsker det. Vi ser at noen av de som kjøpte hos oss i et av de første prosjektene, nå ønsker seg større og mer familievennlige boliger. Det er veldig hyggelig å oppleve som byutvikler, fortsetter han.

Nærhet til byen og det enkle livet, med kort vei til alt, er viktig for beboere i alle aldersgrupper.

Viktige samlingsplasser på Ensjø
Maritastiftelsen og Erikshjelpen har fått disponere en del av lokalene til utsalg for brukte møbler, utstyr og klær. På kort tid har bruktbutikken blitt et populært samlingssted for lokalbefolkningen. Heldigvis er Petersborghuset snart klart for å åpne opp for beboere i alle aldre. Spesielt viktig blir det nok for bydelens mange barn og unge.

Her gjorde vi en avtale med Kirkens Bymisjon, som skal drifte huset som nærområdets fritidshus, forteller han.

Les mer om utviklingen av området i Ferdmagasinet