Mediq er blant de allerede innflyttede leietakerne i bygget. Vi tok en prat med HR-sjef Minela Gujic og Thorbjørn Barrett Sele i Ferd Eiendom før unntakstilstanden inntok landet.

Trivselen har økt  etter innflytting og kommunikasjonen bedret seg, sier Gujic i det hun tar oss inn i hjertet av bygget. Det lekre kantinearealet ligger i sentrum av bygget. Et digert glasstak fører dagslyset tvers gjennom alle etasjene og gir en lett utefølelse inne. Interiørarkitekt Anne Ruth Flåte har skapt en gjennomgående helhet ved bruk av duse farger på de store flatene, ispedd friske detaljer og rikelig med grønne planter, ifølge prosjektdirektør Thorbjørn Barrett Sele. Den helhetlige tankegangen skal gjøre det mulig for leietakerne å tenke langsiktig.

Det er bærekraftig å tenke slik. Derfor har vi forsøkt å gjøre det enkelt å bygge ut og flytte rett inn om bedriften vokser seg større, forteller han.

For Mediqs omlag 70 ansatte har bygget blitt mye mer enn kjedelige kontorer.

Det er friskt og energisk her, med en kantine vi både kan jobbe, ha møter i og slappe av i, som på sikt gir bedre inntjening, ifølge Minela Gujic. De har all grunn til å se frem til en normal hverdag igjen.

Miljø i fokus
For å møte fremtidens krav om utslippsfrie byrom, er klimavennlige løsninger et viktig satsingsområde for Ferd Eiendom. Dette har også vært et sentralt aspekt ved utviklingen av Brynsveien 14. Et friskt inneklima og godt tilrettelagte rom, skaper en god ramme for sosialt spillerom. Ifølge Minela Gujic, ble stadig flere møter og sosiale begivenheter lagt til lokalene før koronatiltakene ble iverksatt.

Gujic forteller videre at flyttingen innebar pendling for de aller fleste, og mange var spente på omstillingen. Heldigvis ble logistikken langt lettere enn mange fryktet.

­Her har vi t-banen på Bryn, buss og flybuss rett på utsiden, i tillegg til knutepunktet Helsfyr like bortenfor, forteller Gujic, og legger til at flere av de ansatte har gitt tilbakemelding om en mer fleksibel hverdag.

Bygg for fremtiden
Med topp moderne fasiliteter og et komplekst elektrisk anlegg, oppfyller bygget fremtidens klimakrav.

Det er jo fordelen ved å bygge nytt, sier prosjektdirektøren i Ferd Eiendom.

Målet er at Mediq og de andre firmaene blir værende i mange år fremover, ifølge Sele.

For oss handler det om tilgjengeligheten og ha et bygg man kan være stolt over ovenfor kunder og leverandører. Et bygg som representerer det vi står for som selskap. Det har vi nå, og ser allerede økt aktivitet og mobilitet, smiler Gujic.

Les hele saken i Ferdmagasinet