Foto: Herman Dreyer

Det er superstas og veldig stort, sa en allerede strålende fornøyd Krisztina Horvath da vinnerne av de åtte kategoriene ble offentliggjort i forkant av prisutdelingen. Selv fikk hun prisen «Årets økonomihode», blant annet for en fremragende evne til å bryte ned tall og analyse, og omgjøre det til reell verdi for selskaper og menneskene som jobber der. Men lovordene stoppet ikke der.

Vant hovedprisen
I motsetning til prisene i de ulike kategoriene, var førsteplassen holdt hemmelig til siste slutt. Da Krisztinas navn ble ropt opp fra scenen for andre gang under prisutdelingen, var både overraskelsen og gleden stor.
– Det er veldig overveldende å få en så stor anerkjennelse for arbeidet sitt, sa hun etter at hun hadde mottatt den gjeveste prisen av alle, «Årets ledertalent».

Takker kollegene
Etter prisutdelingen skulle en feststemt Krisztina videre til Ferds julebord. En perfekt anledning å feire seieren med gode kolleger og samarbeidspartnere.
– Det er så mange som fortjener denne prisen, spesielt kollegaene mine i Ferd. Jeg må bare få takke alle de flinke folka jeg får jobbe med, legger hun til.

Konsernsjef Morten Borge er imponert over hva hun har fått til så langt, og mener Krisztina er en som tar ansvar, tillit og utfordrende oppgaver på strak arm.
– Kåringen som Norges største ledertalent er en hyggelig bekreftelse på den innsatsen hun gjør, sier han.

Griper mulighetene
Å være åpen og i overkant nysgjerrig, ifølge henne selv, har gitt henne spennende utfordringer underveis.

– Som 26-åring fikk jeg mulighet til å bli Head of Business i Harding Safety, et livbåtselskap eid av Herkules Capital. Det ble et vendepunkt for meg. Da gikk jeg fra å være en konsulent med en verktøykasse veldig mange har, til å være en som klarer å implementere det, sier Krisztina som, inntil den nye administrerende direktøren er på plass, er fungerende visedirektør i Ferd-eide Brav.

Til tross for sin unge alder har hun allerede skaffet seg bred erfaring fra både operativ ledelse, i tillegg til finans- og investeringsbransjen.

Sulten på kunnskap
Det er mange gode ledere som har hevdet at villigheten til å lære, er tett forbundet med god ledelse. Nå håper Krisztina at hun kan fortsette å utvikle seg, slik hun har gjort de siste årene.
– Jeg elsker å sette meg inn i nye ting, uansett hva det gjelder, forteller hun.

Det står hverken på ambisjoner eller vilje, men hun liker best å bygge sten for sten – akkurat slik hun jobber med porteføljen i Ferd Capital.
– Jeg har masse å lære, og håper denne anerkjennelsen fører til at jeg blir kjent med et enda større nettverk av flinke mennesker fremover, sier den nykårede vinneren av Årets økonomihode og Årets ledertalent.

Nysgjerrig på hvordan Krisztina jobber for å omgjøre strategi og analyse til reell verdi?

Les hele saken i Ferdmagasinet eller abonner på publikasjonen her.