Bildetekst: Hamodeh Zaghmout (nr. 2 f.h) overtar driften av Aleppo Bahebek på Vippa i Oslo. Her sammen med grunnlegger Ragnhild Slettner fra Mestringsguiden. Foto: Oda Hveem

Selv om tallene pekte i riktig retning ved inngangen til 2020, klarte ikke Mestringsguidens spisetilbud Aleppo Bahebek og Injera Palace å overleve Korona-epidemien med periodevis stenging og sosial distansering. Mestringsguiden har jobbet hardt i flere år for å finne en bærekraftig forretningsmodell for selskapet. Målet har hele tiden vært å skape arbeidsplasser for flyktninger fra Syria og Eritrea – og samtidig tilby Oslos befolkning spennende og smaksrik mat på Vippetangen. 

Ferd Sosiale Entreprenører har vært en av støttespillerne for Mestringsguiden. Investeringssjef Espen Daae forteller at selskapet på det meste har skapt arbeid for 26 mennesker, til tross for høye kostnader knyttet til helvårsdrift. 

– Selskapet var på god vei til å etablere en selvstendig bærekraftig drift da koronaen traff i mars 2020. 

Spisetilbudene ble da pålagt å stenge i en lang periode. 

– Selv om Vippa etterhvert kunne gjenåpne, førte kravene til sosial distansering og smittevern til redusert inntjening over sommeren, som er den perioden Vippa er mest besøkt, sier han. 

Viderefører driften på Vippa
Videreføringen av smitteverntiltakene utover høsten førte til at spisestedene til slutt måtte kaste inn håndkleet. Den tidligere kjøkkensjefen på Aleppo Bahebek, Hamodeh Zaghmout, ønsket imidlertid å ta over driften av Aleppo Bahebek. Daae forteller at Hamodeh lenge har drømt å starte sitt eget selskap, og fra desember 2020 ble dette en realitet.

– Det er flott at han ønsket å drive det populære tilbudet på videre på Vippa! Vi håper at Korona-situasjonen normaliserer seg igjen utover våren så han får en god første-sesong. Han vil også drive Inshallah Catering med levering av mat fra Aleppo Bahebek, forteller Daae.

FSE har hjulpet Mestringsguiden i å oppnå en ryddig avvikling og overføring av sine matkonsepter. 

– Det er leit at det ikke gikk som vi ønsket med selskapet, og det er spesielt vanskelig for gründerne som har stor kjærlighet og omtanke for sine ansatte som nå mister jobben. Det har derfor vært viktig for oss og de andre støttespillerne å bidra til at de ansatte får feriepenger og lønn i oppsigelsesperioden, avslutter Daae.