I løpet av de neste seks månedene skal selskapene bryne seg på strategier og verktøy for sosial- og miljømessig målstyring, finansiering og skalering. Ferd Sosiale Entreprenører er initiativtaker for det norske programmet, og direktør Katinka Greve Leiner er fornøyd med årets deltakere.

– Det er fint å se spredningen på selskapene fra de nære lokale løsningene til de med stort internasjonalt skaleringspotensiale. Det viser at det er mange veier inn til det å skape samfunnseffekt.

Hard konkurranse og heia-stemning
Selv om de utvalgte selskapene nå kan puste ut, var BootCampen alt annet enn enkel. I løpet av de tre dagene jobbet selskapene blant annet med 100-dagersmål, analyse av samfunnsproblem og spissing av verdiforslag i samarbeid med forretningsutviklere og andre eksperter.

– På slutten av campen leverte selskapene pitchene sine foran to rådgivende panel, forteller Marte Sootholtet, leder i Impact StartUp Norge.

Panelene bestod blant annet av Impact StartUps finansieringspartnere Ferd Sosiale Entreprenører, Wilstar Social Impact, Klaveness Marine, Deloitte, SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus og Eivind Astrups Allmennyttige stiftelse. Alle selskapene hadde god tid til å både svare på spørsmål og å komme med kommentarer.

– Vi hentet input fra begge panelene som hadde scoret selskapene på kommersielt, sosialt og teammessig potensial, og sammenstilte så denne dataen med forretningsutviklernes vurderinger av hvem som er riktig for programmet, sier Marte.

Sammen med Impact StartUp-teamet kom utvalgskomiteen frem til hvilke ti selskaper de ønsket å ha med videre til akseleratorprogrammet.

Disse 10 selskapene er med i årets akseleratorprogram:

  • Gamingkontakten: Tilbyr digitale støttekontakt-tjenester til bydeler og kommuner med fokus på gaming og digital oppvekst blant barn og unge. De arrangerer også foredrag, sosiale arrangementer og opplæring innenfor fagfeltet.
  • AbleOn Medical AS: Leverer et interaktivt mobilitetshjelpemiddel som bistår brukerne gjennom deres dusj -og baderomsrutiner. Systemet er modulbasert, kan tilpasses etter behov, livssituasjon og bolig. Dette øker muligheten for å bo lenger hjemme.
  • Face 2 Face Brobyggersenter: Løser integreringsutfordringer gjennom workshops, veilednings -og oppfølgingssamtaler, samt fagseminarer innenfor helse og sosial oppvekst. Dette gjøres ved å bygge bro mellom offentlige tjenester, fagmiljøer og mennesker med minoritetsbakgrunn.
  • Fearless Mind: Tilbyr verktøy og strategier for mental trening med mål om å hjelpe mennesker håndtere utfordringer, bygge relasjoner og leve meningsfulle liv.
  • InterBridge AS: Kurser ungdom med ulik bakgrunn til å utvikle leder-evnene sine og bidra til en mer bærekraftig og inkluderende fremtid. Gjennom et akademi og et oppfølgingsprogram blir ungdommene endringsagenter som får utøve sin påvirkningskraft.
  • Lifeness: Et medisinsk oppfølgingsverktøy for behandling av fedme med mål om å øke effektiviteten, motivere, gi bedre resultater, være kostnadsbesparende, forbedre systematikken og individualisere behandlingen av fedme.
  • Restarters Norway: Gjennom konseptet “Fiksefest” inviterer Restarters Norway mannen i gata til å skru opp, utforske og reparere elektronikk som har gått i stykker. De har som mål å gjøre dagens usunne forbrukerkultur mer bærekraftig, og å lære folk å fikse og sette pris på elektronikken sin på en morsom og sosial måte.
  • Sammen om en jobb: Arbeider for bedre integrering og et mer mangfoldig arbeidsliv gjennom et mentorprogram som kobler deltakere med lang erfaring fra norsk arbeidsliv sammen med innvandrere/flyktninger.
  • Goodify: En app for gode gjerninger der de som trenger hjelp kan komme i kontakt med mennesker som vil gjøre gode gjerninger. Løsningen brukes både av enkeltmennesker, organisasjoner, sykehjem og bedrifter.
  • Ideelt Security: Leverer sikkerhetstjenester for å skape tryggere nærmiljøer og for å forebygge utenforskap, kriminalitet og rusproblemer. Tjenestene leveres av lokale ungdommer og selskapet tilbyr kurs, veiledning og opplæring.

Kom du ikke med? Søk igjen neste år!
Sootholtet forteller at noen ideer trenger litt mer tid for å modnes, og oppfordrer derfor deg som ikke kom med i årets BootCamp til å søke igjen neste år.

– Noen tror at hvis du har vært gjennom BootCamp og fått nei så er det ikke noe poeng å prøve seg på Impact Startup igjen, men det er feil, sier hun og understreker at alle selskapene er hjertelig velkommen til å søke igjen til neste år.