Foto: Antler

“Verden er i konstant endring og vi i Ferd er stolte av å støtte innovative investeringsmodeller som den Antler representerer. Vi ser frem til å støtte Antler og selskapets positive samfunnsbidrag gjennom arbeidet med å hjelpe dyktige entreprenører til å bygge nyskapende teknologiselskaper, og samtidig skape langsiktig verdi og avkastning”, sier Chief Investment Officer Tom Erik Myrland i Ferd.

Antler er i løpet av få år blitt verdens største startup-generator med kontorer på fem kontinenter i byer som New York, London, Sydney, Singapore, Amsterdam, Nairobi, Stockholm og Oslo. Antler er et venture capital-fond som investerer i 1-1,5 prosent av entreprenørene de arbeider med, og har siden 2018 investert i over 120 selskaper. Fondene er åpne for eksterne investorer, og bare i løpet av de siste seks månedene har Antler hentet inn over 75 millioner dollar.
Blant de nye investorene i Antler og deres fond, finner vi Johan H. Andresens Ferd. ​Ferd er et familieeid norsk investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer. I tillegg til den kommersielle virksomheten, har konsernet et omfattende engasjement innenfor sosialt entreprenørskap. Ferd har også nylig etablert et eget investeringsmandat med fokus på miljømessig impact, kalt Ferd Impact Investing.

“Vi står overfor store globale utfordringer, men også enorme muligheter. Vi gleder oss til å støtte Antler og deres unike plattform for å identifisere, investere i og utfordre de dyktigste entreprenørene, til å bygge nyskapende teknologiselskaper for å kunne være med å løse en rekke av disse utfordringene”, sier sjef for Ferd Impact Investing, Erik Bjørstad.

Med på laget som investor og samarbeidspartner kommer også den britiske kapitalforvalteren Schroders, som forvalter mer enn 600 milliarder dollar. Partnerskapet mellom Schroders og Antler vil kombinere Schroders innovative tilnærming til kapitalforvaltning, deres globale distribusjonsnettverk og århundrer med erfaring, med Antlers plattform for å investere i og gi dyktige entreprenører muligheten til å bygge raskt voksende teknologiselskaper globalt.
Ferd og Schroders føyer seg inn i rekken av suksessfulle entreprenører og investorer som allerede har investert i Antler og deres fond, inkludert Christen Sveaas’ Kistefos, Stein Erik Hagens Canica International, samt Facebook-gründer Eduardo Saverin.

Gjennom investeringer i Antlers fond, får investorene førstehånds tilgang til de mange nye teknologiselskapene som etableres verden over. ​Konsernsjef og grunnlegger av Antler, Magnus Grimeland, er svært fornøyd med å få Ferd med på laget: “Det betyr mye for oss å få med solide og erfarne investorer som Ferd. Med slike investorer om bord vil Antler kunne vokse ytterligere og bli enda bedre på det vi kan best; finne de flinkeste talentene og skape morgendagens teknologiselskaper”, sier Grimeland.

Blant selskapene som er blitt til i Antlers startup-generator, finner vi blant annet Sampingan, som i dag er Indonesias største plattform for kobling mellom selskaper og freelancere, Xailient – et av verdens mest hurtigvoksende “deep-tech”-selskaper, Airalo som er ledende innen eSim-teknologi, samt helseteknologiselskapet Fusedbone som gjør det mulig å 3D-printe implantater..

Antler startet i januar opp sitt første program basert ut av Oslo, med blant andre OBOS, Fredensborg, Trønderenergi og Hafslund E-CO som samarbeidspartnere. Startup-generatoren er i Oslo konsentrert rundt entreprenørskap innen energi, mobilitet og eiendom.

For mer informasjon, kontakt:
Anne Solhaug Tutar
+47 400 68397
anne@antler.co

Om Antler:
Antler er et globalt VC-fond og verdens største selskapsbygger. Selskapet jobber med håndplukkede gründere fra hele verden, og investerer i et utvalg av selskapene som gründerne setter opp. Antler ble startet av CEO Magnus Grimeland – med bakgrunn fra Harvard, tidligere McKinsey og gründer av Zalora, Sørøst-Asias største netthandelsselskap for mote, og COO Fridtjof Berge, med bakgrunn fra Harvard og erfaring fra McKinsey. Tore Myrholt, tidligere McKinsey, er styreleder. Med på laget har selskapet et omfattende nettverk av over 400 rådgivere, blant annet Andreas Ehn (tidl. CTO i Spotify), Larry Summers (tidl. finansminister i USA og President ved Harvard), og Gary Dolman (co-founder av Monzo Bank).

Les artikkel i E24 her.