Det nye servicekontoret til konsernet ligger i kort avstand fra kollektivtransport og styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, tok selv T- banen til innvielsesfesten i Brynsengfaret 6. Andresen fikk æren av å erklære det nye kontoret for åpnet og tonene fra Blåsemafian fikk stemningen i taket hos de 200 medarbeiderne som jobber her.

PÅ PLASS: Johan H. Andresen, Mikkel Sandvik og Morten Borge på innvielsesfesten for Mestergruppens nye lokaler. Foto: Reflektor.no
Mestergruppens konsernsjef, Mikkel Sandvik, forteller at de nye lokalene er mer fleksible og tilrettelagt for samarbeid:
– Vi hadde behov for kostnadseffektive kontorlokaler som kunne inspirere våre ansatte til å komme på jobb og fremme samarbeid. Lagspill er en av Mestergruppens kjerneverdier, og vi tror sterkt på fordelene ved fysisk tilstedeværelse. Med de nye lokalene blir det enklere å organisere oss raskt og samarbeide på tvers av avdelinger og virksomhetsområder. Dette vil gjøre oss i stand til å oppnå bedre resultater og levere enda bedre tjenester til våre medlemmer.
Etter fire uker i nye lokaler registrerer Mestergruppen allerede økt trivsel og tilstedeværelse. Ansatte forteller at de gleder seg mer til å gå på jobb.
Mestergruppen er også veldig glad for å få låne en rekke flotte bilder fra Johan H. Andresen og Ferds kunstsamling. Disse er hengt opp i resepsjonsområdet, på møterom og i fellesarealer.
– Kunsten bidrar til å gi lokalene et ekstra løft, forteller Sandvik.
Gjenbruk av kontormøbler
I flytteprosessen ble det lagt stor vekt på miljø, og om lag 75 prosent av kontormøblene er gjenbruk. Av nytt interiør er det blant annet valgt Sigdal Kjøkken fra konsernets eget byggevarehus, XL-BYGG Alna i Oslo.
– Tilbakemeldinger fra kolleger og besøkende er overveldende positive. De sosiale sonene brukes til uformelle møter, og vi sparer mye penger på at vi kan holde små og mellomstore arrangementer i våre egne lokaler, forteller Mestergruppen prosjektleder og HR-rådgiver, Stine Lindgren Jacobsen.

MILJØBEVISST: 75 prosent av møblene i de nye lokalene er gjenbruk. Foto: Reflektor.no
Under innvielsesfesten ble alle områder av Mestergruppens nye servicekontor brukt. Den offisielle åpningen fant sted i resepsjonsområdet, før middagen ble spist i byggets felles kantine. Deretter ble det dans og mingling i den sosiale sonen som kalles «Verdensrommet».
– Dette var første gang vi arrangerte en sosial tilstelning i egne lokaler, og det fungerte utmerket. Vi har stablestoler og bord med hjul slik at det er lett å tilpasse lokalene for ulike arrangement, forteller hun.
Alle skal føle seg velkommen
Mestergruppen består av flere selskaper og kjedekonsepter, som Byggtorget, XL-BYGG, Fargerike, Mal Proff, Mesterhus, Nordbohus, Blink Hus, Systemhus og mange flere. På grunn av alle selskapene så får Mestergruppen mye besøk av både bedriftsutviklere, regionssjefer og leverandører.
– Vi har mange gode kolleger i både Norge og Sverige, og vi ønsker at servicekontoret skal brukes av alle våre medarbeidere. Alle skal føle seg velkomne her, og vi har utformet lokalene med prosjektsoner hvor eksterne kan sitte og jobbe når de besøker oss, forteller Stine.
De fleste som har kontorplass i Brynsengfaret 6 sitter i åpent landskap, og det er derfor utformet egne trivselsregler for de ansatte.
– Vi har god dekning på multirom og drop-in-kontorer som kan brukes til Teams-møter slik at man ikke forstyrrer kolleger. Vi har også en del møterom som vender ut mot sosiale soner som kan brukes til uformelle møter. Disse er veldig populære og skaper en annen dynamikk og en uformell stemning som vi liker godt, sier Jacobsen.
Mestergruppen disponerer en rekke parkeringsplasser i en innendørs garasje i bygget. Her har konsernet innført dagsbetaling for ansatte som velger å kjøre bil. Servicekontorets nærhet til tog, buss og T-bane gjør at mange reiser kollektivt til jobb. For å motivere enda flere til å velge offentlig transport så får ansatte med månedskort 500 kroner i bidrag hver måned av Mestergruppen.
– Våre ansatte er veldig fornøyd med ordningen, som gir fleksibilitet og er fremtidsrettet, sier konsernsjefen.
Bygget huset Statens vegvesen tidligere
Brynsengfaret 6 ble i sin tid tegnet av Lunde & Løvseth Arkitektkontor. Bygget ble oppført i 2003. Tidligere var dette hovedkontoret til Statens Vegvesen, men i dag huser bygget flere firmaer i tillegg til Mestergruppen. Til høsten flytter også Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune inn i kontorbygget.
Gårdeier er Entra, og Aashild Baasen fra Metier var innleid prosjektleder med ansvar for oppussingen.
– Med vindusflater fra gulv til tak og effektive arealer for kontorer, framstår lokalene nå som topp moderne. Det har vært et viktig miljømål å oppnå stor grad av gjenbruk av materialer. I den flotte åpne personalrestauranten, trapperom og resepsjonsområdet er alle overflater de opprinnelige. Bygget skal ferdig ombygd tilfredsstille miljøkravet til BREEAM In-Use Excellent, sier hun.
De nye kontorarealene er utviklet i samarbeid mellom Mestergruppen, interiørarkitektkontoret Metropolis, entreprenør AF Byggfornyelse, Entra og Akershus Eiendom. Interiørarkitekt Tina Lyche fra Metropolis forteller:
– Mestergruppen bygger hjem for folk, og vi har vært med på å skape et hjem for Mestergruppens medarbeidere. De sosiale sonene er knutepunkter i arealene, som er utformet som et felles hjem for de ansatte, der er det plass for ulike møter i en lun atmosfære.

VELKOMMEN: De sosiale sonene er utformet som et felles hjem for de ansatte. Foto: Reflektor.no