Nylig kunne Aibel notere seg for en av de største kontraktene på norsk sokkel noen sinne: – Den ultimate bekreftelsen på̊ at vi har den nødvendige kompetansen, konkurransekraften og tilliten, kommenterer konsernsjef Mads Andersen. Han ser kontrakten som resultat av en tøff omstillingsprosess, der blant annet erfaringene fra boreplattformdekket til Johan Sverdrup-feltet har vært avgjørende. Folkefest i Haugesund og stolte Aibel-medarbeidere som så det ferdige dekket seile ut fra verftet, er også behørig omtalt.

Partnerskap mellom offentlige og private aktører
NMIs fjerde fond, og oppnådd suksess som partnerskap mellom offentlige og private aktører, er tema for lederartikkelen, som i tillegg rommer mer generelle refleksjoner om forutsetningene for at slike partnerskap skal lykkes. Dette er ellers en aktuell problemstilling også for Ferd Sosiale Entreprenører, som har presentert sin Resultatrapport 2017, der hovedmålet er å synliggjøre hvordan porteføljebedriftene når resultater gjennom innovative løsninger på̊ sosiale utfordringer. Magasinet omtaler et helt ferskt eksempel på dette: Porteføljebedriften Minos har lansert et digitalt verktøy som sikrer at barn raskere får hjelp. Ellers har Ferd fornyet sitt samarbeid med Ungt Entreprenørskap i ytterligere tre år, og bidradd til å finne en særdeles verdig vinner av prisen «Beste studentbedrift i samarbeid med Ferd» ved årets NM for studentbedrifter.

Kursstigning og kontinuerlige forbedringer
I Ferd Invest kan teamet fortelle om en sterk start på 2018, med et mulig oppkjøp av Norwegian Air Shuttle som joker og potensial for ytterligere stigning i aksjekurs. Elopak er på sin side i full gang med å gjennomføre «Elovation», et program for kontinuerlig forbedring av alle prosesser for å sikre videre vekst i resultater og konkurransekraft.

Regina, Brav, og ute til Lunch
Innholdet i sommernummeret avrundes med en sak om Ferd som vertskap for et av de halvårlige møtene i Regina-nettverket, som fremmer kvinneandel og kvinners karrière i finans og bedriftsrådgivning; med en beretning om outsourcing – i dette tilfellet Egmonts outsourcing av redaktørjobben i tegneseriebladet Lunch til Ferds eier og styreleder; og med en omtale av Swix Sports transformasjon til Brav. God lesning!

Last ned Ferdmagasinet her.