«Leder for en dag» er et årlig initiativ og arrangeres for 17. gang av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få en smak av en toppleders arbeidshverdag. Torsdag 19. september får 22 av landets mest innovative, løsningsorienterte og endringsvillige unge talenter mulighet til å “skygge” hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv.

Innovasjonskompetanse er viktig, både for den enkelte bedrift og for Norge. Derfor har Ferd vært partner med Ungt Entreprenørskap helt fra starten i 1997. Jeg gleder meg til å ha med meg Doruntina på Leder for en dag og tror vi begge kommer til å lære mye, sier Morten Borge, konsernsjef i Ferd. 

Forrige skoleår etablerte over 12 000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 22 lederkandidatene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet, og sammenstilt med erfaringer og interesser blir de koblet opp mot en toppleder som de nå får skygge.

Et ønske om å hjelpe andre
Doruntina (19) er utdannet helsesekretær og fikk generell studiekompetanse året 2018/19 på Hersleb Vgs.

Gjennom året med entreprenørskapsfaget fikk hun gode erfaringer, kontakter og tips som hun både bruker nå og vil ta med seg i fremtiden. Faget ga henne muligheten til å se arbeidslivet fra en annen vinkel og på hvilke måter en idé kan være med på å bidra positivt i samfunnet, samtidig som det er lønnsomt.  

Fremover ønsker Doruntina å være på et arbeidssted som innebærer å hjelpe andre på ulike måter, enten som ansatt eller gjennom å eie en bedrift.  

Det trengs flere innovatører!
Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ.

  • Å drive en ungdoms eller studentbedrift er læring i praksis. Disse elevene og studentene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig både i offentlig og privat arbeidsliv. Innovatører trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glade for at så mange toppledere stiller opp for å gi disse unge kandidatene en smakebit på hva som kreves for å være leder, og for å gi de unge noen tips på veien videre, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Ungt Entreprenørskap jobber for å bygge kompetanse innen innovasjon og entreprenørskap, personlig økonomi og jobbtrening.

For mer informasjon om Ungt Entreprenørskap og Leder for en dag, klikk her