Mye nordisk i Ferdmagasinets høstutgave: Svenske XL-Bygg er blitt en del av Mestergruppens raskt voksende portefølje av byggevarekjeder og -butikker. Dermed har selskapet tatt sitt førte skritt mot vekst utenfor Norge, og er samtidig blitt størst i Skandinavia.

Norden har lenge være mandatområdet for Ferd Invest. Nylig var det imidlertid et nytt team som overtok jobben med å finne børsaksjer som kan slå indeksen, og de to blir behørig presentert i magasinet. IT-selskapet Unicus kan på sin side se tilbake på ti års suksess med å etablere arbeidsplasser for mennesker med asperger-diagnose i Norge og Sverige, og nylig også i Finland. Nå utvides perspektivet fra Norden og videre ut i verden.

Også «Ferd’s List of Inspiring Entrepreneurs and Leaders» har utvidet sitt perspektiv, men her fra europeisk til globalt: Til ære for hundreårsjubileet for den verdensomspennende organisasjonen for ungt entreprenørskap er elleve nye navn på listen hentet blant tidligere deltakere i ungdoms- eller studentbedrifter fra hele verden, og som i eksepsjonell grad har utmerket seg senere i livet.

I lederartikkelen er perspektivet både norsk og internasjonalt – her reflekterer Johan H. Andresen over den norske tilliten som den kanskje viktigste rammebetingelsen når et lite land skal konkurrere i en stor verden. Mens perspektivet definitivt er globalt for Elopak, som har medarbeidere i mer enn 40 land og kunder i 80. Nå lanserer konsernet sitt nye program for forretningsreiser, et program som sikrer alle ansatte verden over en høy grad av trygghet, enkel bestilling og relevant stedstilpasset informasjon – uansett hvor de skal.

Ferd Eiendom er representert med et nytt og barnevennlig tilskudd til Tiedemannsbyen, mens Sophies Minde Ortopedi straks er klare for innflytting i forretningsområdets nybygg i Brynsveien 14 i Oslo. På Strømmen sto over 1000 interessenter på liste allerede før salgsstart for neste byggetrinn på Bråtejordet. Og tidspunktet for salg av NRK-tomten på Marienlyst i Oslo nærmer seg – Ferdmagasinet gir en oppdatering av prosessen rundt planene Ferd Eiendom og Snøhetta har for området.

Høstnummeret forteller også om Benchmark, som har vunnet en prestisjefylt innovasjonspris for å holde havet rent, og om ledertalentet som fikk teste Ferd-sjefens arbeidsdag. Magasinet skriver videre om gatelaget for mennesker med rusrelaterte problemer som fikk se regjeringen i hvitøyet på Ullevaal stadion – mens det hele rundes av med en viktig milepæl for Aibel, som har skipet ut en ny modul til Heidrun-feltet fra verftet i Haugesund

God lesning!

Last ned Ferdmagasinet her.