Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen var også tydelig lettet under pressekonferansen den 26.februar 2020.
– Jeg gleder meg, har sommerfugler i magen og ser frem til samarbeidet i… holdt på å si «jeg håper det blir så kort som mulig», men i en del år fremover, sa han.

Gjennom en lang og omfattende prosess har Ferd jobbet frem et tilbud i sterk konkurranse, som til slutt skulle sikre dem seieren av en av landets mest betydningsfulle tomter.
– Vi er stolte og ydmyke over oppgaven vi står overfor, og har våre beste folk på saken, sa Ferdeier Johan Andresen.

Marienlyst blir Lyst
Andresen la ikke skjul på at han selv bærer på gode minner fra NRKs rike arkiv og fortalte videre at historien vil ivaretas når eiendommen skal utvikles for fremtiden.

Ferds første planer om Lyst kan leses om i sin helhet i Ferdmagasinets første utgave fra 2019. Marienlyst, slik Ferd ønsker det, vil ha rom for rundt tusen nye boliger, flere hundre arbeidsplasser, kultur og idrettsopplevelser, innovasjon og gründervirksomhet. Til sommeren starter reguleringsarbeidet for alvor.
– Vi ser på dette som en unik mulighet, som for oss bare dukker opp én gang i løpet av en generasjon. Og vi vil skape en inkluderende bydel her oppe på Marienlyst, så tusen takk til NRK. Vi gleder oss veldig til å starte reguleringsarbeidet, sa Morten Borge til Eriksen og styreleder i NRK, Birger Magnus.
Men før de kommer så langt, går de en flerårig prosess i møte, der blant annet nabolag, idrettslag, kunnskapsmiljøer og enkeltpersoner skal involveres.
– Dette er et område mange bryr seg om, og vi har respekt for transformasjonen som vil foregå her de neste 10-15 årene, sa Borge.

NRK og Ferd i godt partnerskap
Den 19.desember i fjor la Ferd inn budet som til slutt skulle sikre avtalen til en verdi av minst 3,75 milliarder kroner. Summen settes ikke før endelige reguleringsplaner foreligger, men er likevel den største enkeltinvesteringen Ferd har gjort til nå.

Avtalen har forbehold om at NRK skal ha tilstrekkelig med tid til å finne et nytt og moderne hovedkvarter.  Det vil med andre ord ta flere år før første spadetak tas på Marienlyst.

Ifølge Eriksen er målet at flyttingen skal styrke NRK, og at de unngår unødig press eller risiko.  – Dere, Johan, er den perfekte partner. Dere er langsiktige, dere er grundige, dere forstår vårt oppdrag, og dere forstår at vi trenger den tiden til å gjennomføre dette på en god måte, fortsatte han.

Varige verdier
Siden de første samtalene med daværende kulturminister Hadia Tajic i 2013, har tidsplanene for den omfattende salgsprosessen vært fulgt til punkt og prikke – fra tilrettelegging for salg og planprogram, til den nesten ett år lange budprosessen.

Ferd har ikke gjennomført et sammenlignbart prosjekt før, men har viktig erfaring fra utviklingen av Tiedemannsbyen på Ensjø. Utviklingen av Marienlyst vil utvilsomt bety mye for Ferds eiendomssatsing de neste årene.
– Her kan vi samle all vår kompetanse og anvende den nyeste kunnskapen innen grønn mobilitet, prop tech og det å skape gode byrom folk i alle aldre vil trives i, sa investeringsdirektør Tom Erik Myrland etter pressekonferansen.
– Her skal vi skape varige verdier og sette tydelige spor.

Les hele saken i Ferdmagasinet