Fotograf: Sveinung Bråthen

NRK har siden høsten 2019 vært på jakt etter nytt hovedkontor. Nå har valget falt på Ensjø, og et større område i Ensjøveien som består av flere tomter. Ferd Eiendom eier ett av tomteområdene, og selger Ensjøveien 3 og 5 til NRK for 500 millioner kroner.

– Vi er svært glade for at NRK har funnet et område som passer til deres nye hovedkontor, sier Camilla Krogh, administrerende direktør i Ferd Eiendom.

Det var NRK som tok initiativet til å innlede diskusjoner om å overta tomten, som Ferd har eid siden 2011. Salgsavtalen ble signert 10 mai og ble godkjent av NRKs generalforsamling i dag.

Ensjøveien 3 og 5 har vært under utvikling i lang tid, og ble regulert til boligformål i 2020.

– Ferd Eiendom hadde som plan å legge boligprosjektet ut i markedet i 2021. Det var først ved påsketider at det ble konkretisert at tomten faktisk var NRKs foretrukne alternativ for nytt hovedkontor, sier Krogh.

Ferd har dype historiske røtter på Ensjø. Det var her Tiedemanns Tobakfabrik lå, og Ferd Eiendom har de siste ti årene vært med å utvikle Ensjø til å bli den levende bydelen den er i dag. Ferd Eiendom har bygget totalt 1200 boliger i det som er kalt Tiedemannsbyen på Ensjø. Pipen er det som nå står igjen som et landemerke etter fabrikken.

– Ferd har et stort hjerte for Ensjø. Da NRK tok kontakt med oss om Ensjøveien 3 og 5, så tenkte vi at NRK kan bidra til en positiv utvikling i et område som er historisk viktig for oss og som vi har jobbet med å løfte gjennom byutviklingsprosjektene våre. NRKs flytting til Ensjø vil bety flere arbeidsplasser og mer gateliv, og det vil knytte Ensjø og byen enda tettere sammen. Dette er en stor dag for NRK og NRKs ansatte, og det er også en god dag for Ensjø og Oslo by, sier Krogh.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Camilla Krogh, administrerende direktør i Ferd Eiendom AS,
mob: 982 10 069 / mail: cak@ferd.no