– Vi er svært fornøyd med å få Mestergruppen inn som ny eier av Pretre. Mestergruppens sterke markedsposisjon, investeringsevne og langsiktighet gir Pretre mulighet til å satse videre på strategien om å tilby markedets beste industrialiserte løsninger for trehusbebyggelsen i Norge, sier Geir Vegsund, styreleder i Pretre.

Konsernsjef i Mestergruppen, Mikkel Sandvik, understreker at Pretre vil fortsette som et selvstendig selskap med nåværende ledelse og administrasjon.

– Pretre har gjennom mange år vært en viktig kvalitetsleverandør til Mestergruppen, og vi er Pretre sin desidert største kunde. Når eierne nå ønsket å selge, var det naturlig for Mestergruppen å tre inn som ny eier. Det er imidlertid viktig for oss å understreke at dette eierskiftet ikke vil påvirke strategien til Pretre, som har vært svært vellykket gjennom mange år, og virksomheten vil fortsette som et selvstendig selskap med nåværende ledelse og administrasjon. Med andre ord så blir det «business as usual», sier Sandvik.

Om Pretre:
Etablert i 1976, og med ca. 120 ansatte, er Pretre landets største produsent av prefabrikerte trekonstruksjoner. Selskapet, som har sitt hovedkontor i Stryn, har fire fabrikker og leverer produkter over hele Norge. Hovedproduktene er takstoler, bjelkelag og precut. Pretre oppnådde i 2017 en omsetning på nærmere 300 MNOK.

Om Mestergruppen:
Mestergruppen AS er et av landets ledende byggekonsern med en omsetning på ca. 8,0 milliarder kroner. Konsernet har salg og virksomhet i alle landsdeler og eier byggevarekjedene Byggeriet, Byggtorget og XL-BYGG med tilsammen 220 byggevareutsalg landet rundt, samt huskjedene Mesterhus, Systemhus og Blink Hus med over 280 medlemsbedrifter. Videre er konsernet en av landets ledende hytteprodusenter med kjente merkevarer som Saltdalshytta og Røroshytta i porteføljen. I tillegg driver konsernet med eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom selskapene Unikus, Blink Hus Arkitekter og Klepp Prosjektering.

Selskapets største eier er Ferd, et familieeid investeringsselskap som er eid av Johan H. Andresen og hans familie.