Norske mnemonic har vokst til å bli en av de største tjenesteleverandørene av cybersikkerhet i Europa, og er en foretrukken sikkerhetspartner for store offentlige virksomheter og private selskaper. Selskapet er en betrodd kilde til Europol og andre politimyndigheter globalt av informasjon fra selskapets trusseletterretningsarbeid.

– Vi er utrolig stolte av det vi har fått til og det tjenestespekteret vi leverer i dag. Nå ønsker vi å satse sterkere utenfor Norge, samtidig som vi fortsetter å bli bedre på kjernevirksomheten vår, sier gründer og daglig leder i mnemonic, Tønnes Ingebrigtsen. – Med på dette ønsker vi å ha med oss en ambisiøs partner som tenker langsiktig, legger han til.

– Ferd er et gjennomprofesjonelt miljø med den forretningserfaringen vi ser etter og det verdisynet vi krever for et slikt partnerskap. Sammen skal vi fortsette å levere de beste sikkerhetstjenestene til våre kunder – og jobbe mot ekspansjon til nye land, sier Ingebrigtsen. 

Ferd vil gjennom sitt erverv av aksjene tilrettelegge for et bredt medeierskap og majoriteten av selskapet vil fortsatt være eid av Tønnes Ingebrigtsen og de ansatte i selskapet, slik det har vært de siste 18 årene. Transaksjonen vil ikke føre til endringer i selskapets drift eller ledelse, og Ingebrigtsen fortsetter som daglig leder og beholder den samme eierandelen han har hatt siden oppstarten i 2000.

Ferd er et familieeid norsk investeringsselskap som har som visjon å skape varige verdier og sette tydelige spor. De ser på investeringen som starten på et langt og tett partnerskap. 

– mnemonic er et fantastisk spennende selskap som hver dag gjør en uvurderlig jobb med å sikre norske og internasjonale virksomheter. Vi er utrolig imponert over selskapets ansatte, integriteten i arbeidet deres og den posisjonen de har etablert i Norge og internasjonalt, sier Morten Borge, konsernsjef i Ferd.

– Markedet for cybersikkerhet er under hurtig utvikling og vi forventer høy etterspørsel etter mnemonics tjenester etter hvert som datamengden og antall angrep øker. Vi tror mnemonic er godt posisjonert for dette, avslutter Fredrik Bjørland, Senior Investment Manager i Ferd.

Les mer på:  www.mnemonic.no