Cash is king, sier de – og de har rett. Enkelt og brutalt. Finansiering er viktig. Statistikken er tydelig; bare 3 av 10 selskap overlever etter 5 år – og det var før korona!

Mange har brukt 2020 til å reflektere og tenke nytt. Kanskje du er i fast jobb og har en banebrytende gründeridé, men kjenner på frykten for å bytte fast lønn mot lite eller ingen lønn i en periode? Skal du likevel våge å hoppe? Hva om du går på dagpenger eller arbeidsavklaringspenger? I så fall har du faktisk en gyllen anledning til å starte opp nå. Du beholder nemlig disse pengene i 9 – 12 måneder – noe som kan være en knallgod periode for å teste ut idéen din.

Det er mye penger der ute som jakter på gode ideer og gode prosjekter, men det tar tid å orientere seg i investorlandskapet. Visste du at det finnes tre hovedkategorier av investorer? Hvilken investor er riktig for ditt selskap? Første steg på veien er å lage en god pitch – men hva er egentlig en pitch, og hva gjør den god? Og ikke glem de viktigste investorene, FFF, friends, fools and family.

Har du lyst til å høre om glansbilder som slår sprekker og digitale kaffemøter som gir verdi? Lytt til siste episode av Impactpoddens andre sesong!

I studio møter du Katinka Greve Leiner i Ferd Sosiale Entreprenører, og Lise Arvesen og Chris Klemmetvold Sandvik fra Impact Startup.

Linker:

Spill av episoden direkte her:

Du kan også laste ned og abonnere på podkasten gjennom Spotify og iTunes.