Personvern

Behandling av personopplysninger og cookies

Ferd AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene. Du kan kontakte oss på post@ferd.no.

Når du ønsker tilsendt informasjonsmateriale fra oss, behandler vi ditt navn og e-post. Dersom du ønsker skriftlig materiale tilsendt behandler vi også din adresse. Hjemmelsgrunnlaget for dette er at dette er nødvendig for avtalen om å sende deg materialet. Opplysningene lagres inntil du ikke lenger ønsker materialet og du kan si opp abonnementet når du ønsker.

Når du gir oss din kontaktinformasjon via våre nettsider for at vi skal kontakte deg, har vi en berettiget interesse i å behandle disse personopplysningene for å kunne kontakte deg. Personopplysningene oppbevares i henhold til gjeldende regelverk.

Dine personopplysninger vil ikke bli benyttet til markedsføringsformål og ei heller bli solgt eller gitt videre til tredjepart. Vi benytter databehandlere for blant annet å hjelpe oss med utsendelse av materiale, drift av hjemmesider og it-utstyr. Disse er underlagt vår instruksjonsrett og vi sørger alltid for lovpålagte sikkerhetstiltak og databehandleravtaler. 

Du har rett til innsyn, retting, begrensning, dataportabilitet, til å protestere samt til sletting av dine personopplysninger. Du har også rett til å klage på en behandling til Datatilsynet, men vi håper at du vil kontakte oss først så vi kan se om det er noe vi kan gjøre bedre. 

I forbindelse med øvrig bruk av våre nettsider, samler vi inn personopplysninger om deg på basis av ditt samtykke til cookies slik angitt under. For vår hjemmeside gjelder følgende:

  • Ved besøk registreres kun din datamaskins domenenavn (IP-adresse), ikke din e-post adresse. 
  • Ved oppkobling til vår hjemmeside, kan vi automatisk (dvs. ikke ved registrering) innhente ikke-personlige data (for eksempel type nettleser, og operativsystem som er brukt, antall besøk, gjennomsnittlig tid du er inne på nettstedet og hvilke sider du har sett på og domenenavn). Vi kan bruke disse dataene for å se hvor populær vår hjemmeside er og for å forbedre egenskaper eller innhold.
  • ”Cookies” er informasjon som lagres automatisk på din datamaskin: Når du besøker vårt nettsted kan vi lagre data på din datamaskin i form av en ”cookie” for å kjenne igjen PC’ene neste gang du besøker oss. Hvis du ikke vil motta cookies, kan du sette opp nettleseren din slik at den sletter alle cookies fra harddisken på datamaskinen, blokkerer alle cookies eller gir en melding før en cookie blir lagret. Her er en oversikt over hvilke cookies vi bruker, og når de slettes:
Navn Varighet Bruk
_dc_gtm_(property_id)   Brukes av Google Analytics for å redusere antall forespørsler.
_gat 10 minutter Brukes av Google Analytics for å redusere antall forespørsler.
_ga 2 år Brukes av Google Analytics for å differensiere brukere.
_gid 24 timer Brukes av Google Analytics for å differensiere brukere.
cookieControl 1 år Denne informasjonskapsel husker at en bruker har akseptert/avvist bruk av informasjonskaspler på vårt nettsted, så varselet kan skjules.
cookieControlPrefs 1 år Denne informasjonskapsel husker hvilke kategorier informasjonskapsler brukeren har akseptert.
__ginger_snap 1 år Denne informasjonskapsel husker at en bruker har akseptert/avvist bruk av informasjonskaspler.
picked_site 1 dag MyNewsDesk cookie*
original_site 1 dag MyNewsDesk cookie*
_mynewsdesk_session Slutt på leserøkten MyNewsDesk cookie*
_gid 2 år MyNewsDesk Google Analytics cookie*
_utmz 6 måned Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde nettstedet ditt. Cookien blir opprettet når javascriptbiblioteket utføres og oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics.
__utmt(_mndTracker/_hosted/_customer/a_nalyze) 10 minutter Brukes for å prioritere og håndtere besvarelsesrate.
__utmc Slutt på leserøkten Ikke brukt i ga.js. Sett for interoperabilitet med urchin.js. Historisk kjørte denne informasjonskapselen sammen med __utmb-cookien for å avgjøre om brukeren var i en ny økt / besøk.
__utmb 30 minutter Brukes til å bestemme nye økter / besøk. Cookien blir opprettet når javascriptbiblioteket kjøres, og ingen eksisterende __utmb-cookies eksisterer. Cookien oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics.
__utma 2 år Brukes til å skille mellom brukere og økter. Cookien er opprettet når javascriptbiblioteket utføres, og ingen eksisterende __utma-informasjonskapsler eksisterer. Cookien oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics.
IDE 2 år Brukes for at Google Advertising kan tilby relevante annonser, for kampanjerapporteirng og for å unngå å vise brukere dupliserte annonser.
session_id Slutt på leserøkten  
JSESSIONID 13 måned  
_chartbeat2 13 måned Denne informasjonskapselen brukes til å registrere hvis en bruker har besøkt domenet før og for å beregne besøkers frekvens.
_chartbeat4 13 måned Denne informasjonskapselen lagrer statusen til den siste pingen når en side er lastet ut og brukes til å beregne tilkoblet tid nøyaktig.
_chartbeat5 13 måned Denne informasjonskapselen brukes av Heads Up Display til å tilordne trafikk til høyre kobling på siden der noen klikket over.
_cb_svref 1 time Chartbeat Cookie**
_cb_ls 13 måned Chartbeat Cookie**
comebacks 1 år  
_cb 13 måned Chartbeat Cookie**
1P_JAR 13 måned Brukt for Google Advertising annonsetilpassing.
CONSENT 20 år Google samtykke informasjonskapsel.
NID 6 måned En Google-informasjonskapsel som blir brukt for å lagre nettleserinnstillinger for din Google-konto. (f.eks. resultater per side). Les mer her.

*Vi integrerer med MyNewsDesk for å vise relevante nyhetsartikler på nettstedet vårt, som genererer en rekke Google Analytics- og annonseringskapsler.

**Les mer om Chartbeat informasjonskapslene og personvern her.

Oppdatere cookie preferences her

Annen informasjon:

  • Ferd anser informasjonen på sine nettsider som pålitelig, men kan likevel ikke garantere at informasjonen til enhver tid er korrekt, fullstendig eller tilgjengelig. Ferd fraskriver seg således ethvert ansvar for feil, mangler og manglende tilgjengelighet på sidene.
  • Ferds hjemmesider inneholder lenker til andre nettsteder. Tredjepart har selv ansvaret for at publisering på sine nettsider er i overensstemmelse med lover og regler. Ferd er således ikke ansvarlig for personvernpraksis eller innhold på andre nettsteder.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.