Fokus på autismens positive særtrekk

Asperger syndrom karakteriseres som en nevropsykologisk utviklingsforstyrrelse som ofte blir sett på som en høyt fungerende form for autisme. Diagnosen påvirker ofte kommunikasjon og evnen til sosialt samspill.

Selv om tallene kan variere, anslås det at arbeidsledigheten blant mennesker på autismespekteret er 70 – 80 %. Samtidig har autisme en rekke positive særtrekk som er etterspurte egenskaper i arbeidslivet som for eksempel detaljfokus, nøyaktighet, struktur og systematisk tilnærming. Unicus bruker disse egenskapene hos sine medarbeidere som et konkurransefortrinn.

Spisskompetanse på IT-tjenester

Unicus er et konsulentfirma som tilbyr IT-tjenester innen programvareutvikling, testing, kvalitetssikring og Data Science. Selskapet har i dag store aktører som Equinor, Coop, Statkraft, SEB, DNB, H&M, Scania, Møller Mobility Group, Visma og Statnett på kundelisten.

Unicus har kontorer i Oslo, Stavanger, Stockholm og Helsinki, og har ambisjoner om ytterligere vekst med etablering av flere avdelinger i Norge og utlandet.

Endelig match!

– Da hun vokste opp, visste ikke Emmi Nyqvist hva hun skulle ende
opp med å bli. Hun studerte landskapsdesign, men var ikke fornøyd.
Så studerte hun bilmekanikk, men det var heller ikke noe for henne. Så begynte hun å studere IT, men selv med IT-diplom klarte hun ikke å finne en jobb og var arbeidsledig i 2 år.

Emmi startet opplæringsperioden ved Unicus Finland i januar 2020, og i mars 2020 ble hun ansatt i Unicus som testkonsulent. Hun har siden da jobbet med kunden City of Helsinki og de har vært svært fornøyd med innsatsen hennes. Emmi har nå jobbet og mottatt lønn i et år. På spørsmål om hva som har endret seg i livet hennes i denne nye situasjonen svarer hun “alt”!

Om selskapet

Etablert: 2009
Gründer: Lars Johansson-Kjellerød
Daglig leder: Christian Ursin-Holm
Organisasjonsform: Ordinært aksjeselskap

 

Sosiale resultater

66

IT-konsulenter ansatt i 2020.

135

IT-konsulenter ansatt i 2021.

3 land

i 2020.

4 land

i 2021.

2021

15%

økning i livskvalitet

20%

forbedret mental helse

98%

økning i inntekt

1,9x

økt employability