En leilighet

Forfatter: Ferd, ved Signe Marie Sørensen.
Sjeldent romslig: Toppleilighetene i hesteskoen har inntrukne, store private takterasser, men det er også felles takterasser der beboerne kan samles for en hyggelig naboprat.
Illustrasjon: Arcasa/3D Estate.

– Vi har merket at spesielt de ni rekkehusene representerer sjeldne og unike muligheter i området. I tillegg er det flere større toppleiligheter med egne tilbaketrukne takterrasser, sier prosjektsjef Sigurd Ødegård om Humlehagen. Prosjektet vil bestå av totalt 133 2- til 4-roms leiligheter, i tillegg til ni rekkehus. Noen av leiligheten vil også kunne ha mulighet for egen utleiedel, som trolig vil bli veldig attraktivt i Oslos pressede marked.

Mer om prosjektet på humlehagen.no.

Sjeldne boliger så sentralt i Oslo

Større boenheter er mangelvare i området mellom Ensjø torg og Hovinslettene, men Sigurd tror mye av begeistringen for området først og fremst er knyttet til kvaliteter som kort vei til Ensjø T-banestasjon og store grønne friområder. Ferd Eiendom har utviklet området i mer enn ti år, og har transformert den gamle industritomten til et levende naturbant bomiljø.

– Fabrikkpipa er renovert og direktørboligen har blitt et fantastisk nabolagshus, og parkdrag med bekkeløp ferdigstilles i nær fremtid. Vi begynner å se konturene av en bydel som blir veldig fin, smiler prosjektsjefen i Ferd Eiendom.

Boligprosjekt med mange kvaliteter

Humlehagen ligger sentralt på Ensjø i nær tilknytning til Tiedemannsbyen, omgitt av frodige parker og samlingspunkter med grill- og lekeplasser. Bekkeløpene er en del av kommunens strategi for overvannshåndtering og sildrer rolig gjennom bydelen, fra Hasle til Ensjø. Det ene bekkeløpet ligger midt imellom Humlehagen og Tiedemannsparken.

– Bekkeløpene gjør noe helt eget med trivselen, sier Sigurd.

Kontakt med naturen og et godt bomiljø er ofte avgjørende for om folk blir boende over tid, noe som definerer verdien av området. Derfor er tidløs og godt gjennomtenkt arkitektur noe av essensen i prosjekt Humlehagen.

– Ensjø er kjent for sin teglproduksjon på 1800-tallet, noe vi har med oss i store deler av arkitekturen. I tillegg mykner vi opp med treverk og farger som gir en fin glød til nabolaget, forteller Sigurd som har god tro på at miksen av materialer og strukturer vil fungere godt.

Plantegning av en leilighet

Lyst og lett: De fleste leilighetene ligger vestvendt inn mot tunet som gir gode lys- og solforhold. Illustrasjon: Arcasa/3D Estate.

Bygger for biologisk mangfold

I tillegg til å tilrettelegge for at folk skal trives, er det flere små skapninger som skal få en sentral plass i Ensjøbyens nyeste nabolag. Humlene, så klart!

– Vi bruker eksperter på biologisk mangfold til å utforme løsninger som legger til rette for flere insekter i området, forteller Sigurd.

Som helhetlig utbygger av området, er dette et viktig ansvar å ta.

– Det er mye harde flater som har drevet bort noe av artsmangfoldet i området. Med mer humlevennlig beplantning og egne humlekasser, håper vi humlene kan trives bedre i området, utdyper han.

Når heisekranene og byggfolket omsider kan trekke seg ut fra Oslos nye bydel, kan små og store glede seg over et rolig og flott familieområde med kort vei til byen, grønne rekreasjonsområder, skoler og barnehager.

– Med tanke på markedet og boligmangelen Oslo har i dag, er vi stolte over å ha stått for rundt 1700 nye boliger, et nabolagshus, bakeri, dagligvarebutikk, store parkområder og vårt siste landemerke som er pipen i Tiedemannsbyen når alt er ferdig, avslutter han.

Prosjektet har salgsstart våren 2021.

Her kan du lese mer om alle prosjektene til Ferd Eiendom.