Vann for fisk på land

Fiskeoppdrett i anlegg på land er i rask vekst – med tilhørende behov for rensing og resirkulering av vann. Derfor satser Ferd Special Investments og Broodstock Capital på danske Billund Aquakulturservice, en av verdens ledende aktører på området.

– Utviklingen går mot en mangedobling av størrelsen på laks før den plasseres i mærer i saltvann. Kortere tid i sjøen reduserer smittepresset fra lakselus og sykdommer. I tillegg kan oppdretterne få et større slaktevolum totalt gjennom å øke omsetningshastigheten i de havbaserte og konsesjonspliktige anleggene, sier Investment Manager Danjal Haaland Danjalsson i Ferd Capital i et intervju med Ferdmagasinet.

Vann som til en større by
Vannbehovet i et stort landbasert oppdrettsanlegg er imidlertid betydelig, og uten resirkulering kan nivået sammenlignes med forbruket i en større by.

– Billund Aquakulturservice var tidlig ute med teknologi for rense- og resirkuleringsanlegg for oppdrettsbransjen, og selskapet har i dag en meget imponerende posisjon i dette markedet, forteller Danjalsson. Sammen med Kristian Eikre, leder for Ferd Special Investments, følger han opp Ferds engasjement i Broodstock, som ved å kjøpe 51 prosent av aksjene i Billund Aquakulturservice har gjort sin andre investering i den raskt voksende internasjonale sjømatnæringen.

Ideell partner
Billund Aquakulturservice har 30 års erfaring fra design, installasjon og drift av landbaserte oppdrettsanlegg, og har levert mer enn 120 anlegg i 26 land, og for over 25 ulike fiskearter.  Noen lever i ferskvann, andre i saltvann, under varme såvel som kalde forhold, og på yngelstadiet eller hele livet. Selskapet har hovedkontor i Billund i Danmark, og omfatter i tillegg Billund Chile i Puerto Montt i Chile. Nå varsler Billund Aquakulturservice om storsatsning også i et nyopprettet norsk datterselskap.

– For å kunne møte økende etterspørsel etter større og mer sofistikerte systemer trenger selskapet sterkere økonomiske muskler og mer finansiell fleksibilitet. Og her kommer Broodstock inn som en ideell partner, med god bransjekompetanse og langsiktig perspektiv, og med Ferds solide kapitalbase i ryggen, sier Danjalsson.

Les hele saken i Ferdmagasinet

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.