Ser nye muligheter i sjømatnæringen

broodstock_logo

Spesialiserte underleverandører vil spille en stadig sterkere rolle i å sikre fortsatt vekst og bærekraft innenfor havbruket. Investeringsselskapet Broodstock Capital, med Ferd som medeier og hjørnesteinsinvestor, er først ute med å satse på bransjesegmentet.

– Vi ser at leverandørindustrien i sjømatnæringen er et spennende segment med stort potensial og et udekket behov for kapital. Men vi ser også at et engasjement krever spesialkompetanse, og både fysisk og mental nærhet til bransjen, sier Kristian Eikre, leder for Special Investments, i et intervju med Ferdmagasinet.

Like mye industriutvikling som kapitalforvaltning
Partner i Broodstock Capital, Simen L. Bjørnstad, understreker på sin side at lakseoppdrett kanskje er det eneste området hvor Norge faktisk er nummer én i verden, og at det nå er viktig at vi ikke lar det som tidligere har rammet andre potensielle norske vekstbransjer gjenta seg – at de må gi tapt på grunn av strukturelle forhold og mangel på kapitaltilgang.

– Her har Broodstock en viktig jobb å gjøre. Virksomheten vår vil på mange måter ha et like sterkt preg av industriutvikling som av kapitalforvaltning, sier han.

Nå er partnerne i Broodstock i full gang med å etablere virksomheten, som har hovedkontor i Molde, distriktskontorer i Oslo og Namsos, og ambisjoner om å investere minimum 200–300 millioner kroner årlig i små og mellomstore bedrifter.

Slagkraftig team
Det var i september i fjor initiativtakerne til Broodstock først tok kontakt med Ferd.

– Vi ble imponert over det vi oppfatter som et ungt, ambisiøst og slagkraftig team, med veldokumenterte resultater fra aktivt eierskap, og med solid bransjeinnsikt og erfaring fra finans og konsulentvirksomhet, sier Kristian Eikre.

– Og de hadde bakgrunn som gjør at de utfyller hverandre på en utmerket måte, dessuten lokalt nettverk og solid innsikt i sjømatsektoren, supplerer Maria Syse, som sammen med Danjal Haaland Danjalsson, begge Investment Managere i Ferd Capital, utgjør resten av  kjerneteamet bak Ferds engasjement i Broodstock Capital. I tillegg har Tom Erik Myrland, Ferds investeringsdirektør, vært sterkt involvert i prosjektet.

Les hele saken i Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.