Norges mest spennende sosiale gründere klare for kamp

2294.png
Fem sterke kandidater kjemper nå for å vinne tittelen Årets sosiale entreprenør – og en halv million kroner.

For fjerde gang kåres Årets sosiale entreprenør under den årlige velFERDkonferansen om sosialt entreprenørskap. Det kom inn 43 søknader, og kvaliteten på de beste har aldri vært høyere.

Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet og en av årets fem jurymedlemmer, forteller at juryen er svært imponert over kandidatene.

- Sosialt entreprenørskap favner veldig bredt. Lykkes våre mange gode kandidater med sine initiativ vil vi uten tvil få et bedre og rikere samfunn, sier Iversen.

I tillegg til Iversen består juryen av Johan H. Andresen i Ferd, Johann Olav Koss i Right to Play, Idar Kreutzer i FNO, og fjorårets vinner Ingeborg Lykseth i Lyk-z & døtre.

De nominerte
Finalistene er, i alfabetisk rekkefølge:

  • Epleslang: Ansetter personer med funksjonshemminger, plukker epler ingen vil ha og produserer Oslo beste eplemost. www.epleslang.oslo.no 
  • Erland: Mål om å gi stomi-opererte bedre liv med en absorbent for å hindre lekkasje. www.erland-care.no  
  • Lydfarge: Konsept som hjelper personer med lese- og skrivevansker, gode resultater på både barn og voksne. www.lydfarge.no 
  • Monsterbedriften: Tidligere kriminelle som river bad. På veien får de venner, bosted og mat - og troen på en bedre fremtid. www.monsterbedriften.no

Til inspirasjon
Årets sosiale entreprenør 2013 kåres under velFERDkonferansen den 25. februar på Astrup Fearnley Museet. Vinneren får 500 000 kroner til videreutvikling av sin bedrift, de fire gjenværende finalistene mottar 50.000 kroner.
- Ferd vil motivere flere til å bli sosiale entreprenører og ønsker med prisen å løfte frem og støtte de som allerede er i gang, sier Katinka Greve Leiner, direktør for Ferd Sosiale Entreprenører. 

- Norge er et rikt samfunn med et velutviklet velferdssystem. Likevel ser vi flere felt som trenger innovativ tenkning og nye metoder for at utfordringer skal kunne løses. En sosial entreprenør vet hvor viktig det er å ha fokus på økonomi og god forretningsskikk i tillegg til et stort sosialt engasjement.

Kontaktpersoner:

Ferd Sosiale Entreprenører        
Katinka Greve Leiner, direktør        
Mobil: 957 21 740         
kgl@ferd.no          

Fra juryen
Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet
Mobil: 908 94 567
ingerelise.iversen@kavlifondet.no

Mer informasjon om konkurransen: www.velFERDkonferansen.no

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.