Etablerer nordisk akselerator

Ferdmagasinet 0119 - Social Startups SSU Photo Alex Asensi 1

Et vellykket akseleratorprogram for sosiale entreprenører skal rulles ut i Norden. Målet er raskere sosiale resultater og økonomisk bærekraft for flere tidligfase-selskaper.

Social Startup er et seks måneders akseleratorprogram for selskaper med flere bunnlinjer.

Programmet er allerede i gang med sitt andre kull i Norge og nå står Norden for tur.
- Sosiale entreprenører utfordrer ofte eksisterende forretningsmodeller. Social Startup skal bidra til økonomisk bærekraft for disse selskapene på lik linje med ordinære akseleratorprogrammer. Forskjellen er at vi i Social Startup gir selskapene styringsverktøy for å ta balanserte beslutninger på flere bunnlinjer enn kun den finansielle, forteller Henriette Skretteberg, prosjektansvarlig i Ferd Sosiale Entreprenører.

 En skreddersydd akselerator
Mange tenker at sosiale entreprenører kan ha like stor nytte av en “vanlig” akselerator, da behovene for å rigge seg for vekst er de samme. Ifølge Skretteberg er det gode grunner til å spesialbehandle selskapene.

- Mange sosiale entreprenører leverer innovative tjenester til umodne markeder med sårbare målgrupper. Derfor kan sosiale entreprenører ikke vurderes på tradisjonell markedslogikk alene, sier Skretteberg.

Hun understreker at det å levere verdi på flere bunnlinjer gjør forretningsmodellene mer komplekse. Dette stiller også andre krav til de som vil hjelpe selskapene med å lykkes.
- Vi bruker verktøy og metoder fra startup- og finansverden, men gjør justeringer slik at de kan anvendes til å også skape sosiale resultater, sier Skretteberg.

Nordisk satsning
Akseleratorprogrammet er initiert av Ferd Sosiale Entreprenører og bygger på en velprøvd modell med gode resultater fra Den Sociale Kapitalfond i Danmark. Danskene følger det norske programmet tett og er en av programmets samarbeidspartnere. De to sosiale investorene satser nå på å utvikle en nordisk akselerator, basert på den danske og norske suksessoppskriften.
- Vi er så fornøyd med resultatene og ringvirkningene av Social Startup at vi sammen med Den Sociale Kapitalfond har inngått samarbeid svenske og finske partnere om skalering av programmet. I starten av 2020 skal vi gjøre et felles nordisk program med mål om å løse felles nordiske utfordringer knyttet til arbeidsinkludering, forteller Skretteberg.

Les hele saken i Ferdmagasinet

 

 

 

 

Henriette Skretteberg
Kontaktperson
Henriette Skretteberg
Prosjektansvarlig og forretningsutvikler
E-post
hos(a)ferd.no
Mobil
98 84 22 40

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.