Her er årets tre nominerte!

Assistert Selvhjelp, Atlas Kompetanse og Ung Invest AIB er nominert til Årets Sosiale Entreprenør 2018!👏🏻

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris som deles ut til et selskap som har et spesielt stort potensial for å løse sosiale utfordringer. Prisen deles ut på SosEntFesten på Posthallen 21. november - en fest for alle med interesse og engasjement for sosialt entreprenørskap og samfunnsinnovasjon. 

Ja, jeg vil melde meg på SosEntFesten2018🎉

20 kandidater - tre nominerte
Årets jury har bestått av representanter fra SoCentral, Ashoka, Reach for Change, Tøyen Unlimited, Innovasjon Norge, Kronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører. Alle aktørene har lang og bred erfaring fra feltet og jobber aktivt for at flere sosiale entreprenører skal lykkes.

Jurymedlemmene fremmet tre kandidater hver, totalt 20 selskaper. Av disse 20 kandidatene har juryen sammen nominert tre selskaper basert på kriteriene innovasjon, bærekraft og skalerbarhet.

— Juryen kom fort frem til topp fem og så topp tre. Det var en udelt glede å jobbe med folk som allerede forstår hva sosialt entreprenørskap er og som alle vil drive feltet videre, sier Ferd-eier og juryleder Johan H. Andresen.

Bredde i feltet
Tidligere har selskaper selv søkt om å bli nominert til prisen. I år er det derimot jurymedlemmene som har fremmet kandidater. I følge Andresen representerte både juryen og kandidatene en stor bredde i feltet.

— Kandidatene var mange og gode, og det dukket opp selskaper som jeg ikke kjente fra før. Jeg tror også dette var tilfelle for de andre jurymedlemmene, sier Andresen.

Lokale løsninger
Andresen og Ferd Sosiale Entreprenører har fulgt feltet lenge og ser at innovasjon i økende grad bidrar til å løse mange av de store sosiale problemer. Andersen mener også at man nå ser en stadig større vilje til å ta nye lokale løsninger i bruk.

— Alle de tre kandidatene har en solid lokal plattform. Nå gjelder det bare å spre løsningene ytterligere, sier Andresen.

De nominerte til prisen mottar 50.000 kroner hver, mens vinneren av Årets Sosiale Entreprenør 2018 får en halv million kroner.

Tidligere vinnere:

2017: Motitech

2016: Generasjon M

2015: Gammel Nok

2014: Monsterbedriften

2013: Epleslang

2012: Lyk-z & døtre

2011: Noen

2010: Forandringsfabrikken

TEKST: ANNIKEN GRUNDT

 
Tilbake til nyheter

Ta kontakt

Katinka Greve Leiner

Katinka Greve Leiner

Direktør - Ferd Sosiale Entreprenører

Les mer
Erfaring: Innovasjon Norge (divisjonsdirektør Kommunikasjon og strategi) Burson-Marsteller (kommunikasjonsrådgiver) Arbeiderpartiet (politisk rådgiver) Utdannelse: Sivilingeniør (Norges Tekniske Naturvitenskapelige Universitet) Styreverv: Livsglede for Eldre (styremedlem) FORNY, Forskningsrådets program for innovasjon (styremedlem) Den Sociale Kapitalfond (styremedlem) EVPA, European Venture Philanthropy Association (styremedlem)

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.