20 kandidater til ​Årets Sosiale Entreprenør 2018

Prisen Årets Sosiale Entreprenør deles ut på SosEntFesten 21. november.
Prisen Årets Sosiale Entreprenør deles ut på SosEntFesten 21. november.

Prisen Årets Sosiale Entreprenør arrangeres i år med en ny vri. For første gang består juryen utelukkende av aktører som jobber med å støtte og utvikle sosiale entreprenører. Jurymedlemmene har fremmet tre kandidater hver og vinneren kåres på SosEntFesten 21. november.

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris som deles ut til en sosial entreprenør med et spesielt stort potensial for å løse sosiale utfordringer. De tre nominerte mottar 50.000 kroner hver, mens vinneren får en halv million kroner.

Et felt i stor vekst
Feltet har vært i stor utvikling de siste årene. Det har både blitt flere sosiale entreprenører og flere miljøer som aktivt jobber for å hjelpe entreprenører å nå sine mål. 

- Juryen i år var satt sammen kun av folk som jobber i organisasjoner som bidrar til at sosiale entreprenører lykkes. Bare det faktum at vi kan sette sammen en hel jury av erfarne og praktiserende mennesker på feltet er jo en slags milepæl i seg selv, sier Johan H. Andresen, eier og styreleder i Ferd. 

Jury med bred erfaring
Årets jury har bestått av representanter fra SoCentral, AshokaReach for ChangeTøyen UnlimitedInnovasjon NorgeKronprinsparets Fond og Ferd SE ved juryleder Johan H. Andresen. Alle jurymedlemmene har fremmet tre kandidater hver, totalt 20 selskaper. Sammen skal juryen velge tre selskaper som blir nominert til prisen.

- Tidligere har selskaper søkt selv, men i år er det kun jurymedlemmene som har fremmet kandidater til prisen. Det har vært spennende å se om vi stod langt fra hverandre i vurderingene av selskapene ut fra prisens kriterier om bærekraft, innovasjon og skaleringspotensial. Det var et par nye navn for oss blant kandidatene som ble fremmet, men også flere selskaper vi kjenner godt fra før, sier Katinka Greve Leiner, direktør i Ferd Sosiale Entreprenører (Ferd SE).

Inviterer til fest 21. november
Prisen Årets Sosiale Entreprenør 2018 deles ut på SosEntFesten på Posthallen 21. november - en fest for alle som brenner for sosialt entreprenørskap og samfunnsinnovasjon.

- Mange har jobbet med sosial innovasjon lenge, mens andre er nye i gamet. Noen bidrar gjennom kjøp av tjenester og produkter, andre samskaper og samarbeider med de som utfordrer det etablerte. Alle bidrag er viktige for å få til endring! Vi håper så mange som mulig blir med å feire alle disse flotte ildsjelene 21. november og vinneren av Årets Sosiale Entreprenør 2018, oppfordrer Katinka.

Jeg vil melde meg på SosEntFesten 2018.

Her er kandidatene til Årets Sosiale Entreprenør 2018:

 
Tilbake til nyheter

Ta kontakt

Katinka Greve Leiner

Katinka Greve Leiner

Direktør - Ferd Sosiale Entreprenører

Les mer
Erfaring: Innovasjon Norge (divisjonsdirektør Kommunikasjon og strategi) Burson-Marsteller (kommunikasjonsrådgiver) Arbeiderpartiet (politisk rådgiver) Utdannelse: Sivilingeniør (Norges Tekniske Naturvitenskapelige Universitet) Styreverv: Livsglede for Eldre (styremedlem) FORNY, Forskningsrådets program for innovasjon (styremedlem) Den Sociale Kapitalfond (styremedlem) EVPA, European Venture Philanthropy Association (styremedlem)

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.