Vinterutgaven av Ferdmagasinet klar på nett og papir

SosEnt-konferansen 2016 – ”sentralen for gode ideer” – er hovedoppslaget i desemberutgaven av Ferdmagasinet, som ellers har fyldig dekning av både de kommersielle forretningsområdene og Ferd Sosiale Entreprenører.

Et høydepunkt på SosEnt konferansen er kåringen av Årets Sosiale Entreprenør. I år var det den tidligere ungdomsbedriften Generasjonsmøtet M som gikk av med seieren. – Dette er de yngste vinnerne vi noen gang har hatt. Og de har allerede holdt på i fem år, kommenterte juryleder Johan H. Andresen.

I magasinets lederartikkel benytter han anledningen til å skrive om initiativ som fenomen, om at det – med all respekt for laget, konsensus, samspillet – er viktig at den som først satte alt i
bevegelse ikke blir glemt.

I høst var tiden inne for en grundig gjennomgang av overordnet strategi og prinsipper for risikostyring i Ferd. Magasinet forteller om hva som endres som følge av prosessen, og om hva som videreføres. Aibel har sikret seg kontrakten for ombyggingsarbeidene for å knytte Dvalin-produksjonen til Heidrun-plattformen. Denne største kontrakten på norsk sokkel i 2016 blir behørig omtalt i magasinet, som også tar for seg Ferd Invests vurdering av utsiktene for aksjemarkedet i en tid preget av brexit, Trump og andre rystelser.

Ferd Eiendom er i gang med å regulere et nytt boligprosjekt: I Ensjøveien 3–5 kan det
bli plass til 198 leiligheter med gode utearealer og høy bokvalitet, og i tillegg butikker og andre publikumsrettede funksjoner. Reguleringsforslaget gir byrådet mulighet til å følge sine erklærte prinsipper for byutvikling – forutsatt at kommunen tar imot en utfordring fra Ferd Eiendom.

Magasinet skriver også om at Ferd og Johan H. Andresen sammen med andre sentrale næringslivsaktører har investert 70 millioner kroner i Founders Fund II, et fond som skal hjelpe 50 teknologibedrifter gjennom den kritiske oppstartsfasen. Swix Sport satser sterkt på netthandel, og har etablert to nye nettbutikker for norske kunder, én for svenske, og har planer om å utvide ytterligere. Og Elopak har for første gang brukt avansert digital simulering i konsernets utviklingsarbeid. Resultatet er at en drikkekartong med nye egenskaper og globalt potensial er utviklet på rekordtid.

Og enda er det mer – god lesning!

Last ned Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.