Lagspiller topper Ferd-laget

Da fotballkarrieren stoppet opp i slutten av tenårene, satset Morten Borge i stedet for fullt på studiene. 1. august over 36-åringen rollen som konsernsjef i Ferd etter John Giverholt.

TEKST: IRINA LEE

Morten Borge overtar som konsernsjef når John Giverholt går av med pensjon 1. august.

– Jeg gleder meg over muligheten til å lede arbeidet med å videreutvikle Ferds posisjon, verdier og historie, sammen med Andresen-familien, alle de dyktige medarbeiderne og hele organisasjonen, sier Morten Borge.

Liker å konkurrere
Morten Borge vokste opp i et flerkulturelt miljø på Ellingsrud. Den gang var fotball hele livet. Med et «velutviklet konkurranseinstinkt» gjorde han det bra på banen, både i Ellingsrud IL, og senere som guttespiller for Skeid Fotball.

 – Da det virkelig ble alvor i 19-20-årsalderen, og jeg skjønte at jeg ikke var god nok, bestemte jeg meg for å satse på studiene i stedet, sier Borge.

 Det førte ham til BI, hvor han utdannet seg til siviløkonom og senere statsautorisert revisor. Etter studiene jobbet han et år i revisjonsselskapet PWC, før han kom til Ferd som analytiker 1. august 2008. Som 28-åring fikk han jobben som finansdirektør i Ferd-selskapet Interwell, før han kom tilbake til Ferd et år senere. I 2012 ble han utpekt som én av tre ledere i Ferd Capital. 

– Gode forutsetninger
Ferd-eier Johan H. Andresen har tro på at Morten Borge har gode forutsetninger for å lykkes i toppjobben:

– Morten har gode relasjoner til ledelsene, styremedlemmene og tillitsvalgte i våre porteføljeselskaper. De menneskelige faktorer er helt avgjørende for å kunne operasjonalisere Ferds verdier. Vekst dreier seg ikke bare om kroner og øre, men vel så mye om antall selskaper og eierposisjoner, som har steget voldsomt de siste 10-12 årene. Her vil det også være mer enn nok å ta tak i fremover. Mortens potensiale er derfor mye viktigere enn hva han hittil har rukket å gjøre, sier Andresen.

Spennende valg
Den avtroppende konsernsjefen John Giverholt er glad for at Ferd har funnet hans etterfølger internt. Det er, ifølge ham, et kvalitetstegn at organisasjonen klarer å produsere sine egne ledere.

– Da jeg ble ansatt som konsernsjef som 60-åring, var jo det en spesiell rekruttering. Når det nå ansettes en 36-åring i denne stillingen, er jo det i den andre enden av skalaen. Det er veldig spennende, sier Giverholt.

Last ned Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.