Ferdmagasinet: Vaktskifte, resultater, nye investeringer

Årets første utgave av Ferdmagasinet er klar, med presentasjon av påtroppende konsernsjef Morten Borge som et selvsagt innslag. I tillegg inneholder magasinet artikler om nye investeringer, om oppnådde resultater, og om to bedrifter som fyller runde år.

– Jeg har absolutt jobbet «på gølvet». Samtidig trives jeg godt i rollen som leder, hvor jeg kan inspirere og motivere andre, sier Morten Borge, som forteller om reisen fra Groruddalen og oppvekst i en liten blokkleilighet på 1980-tallet til toppjobben i Ferd.

2016 oppsummert
Resultater fra 2016 er et tema som er berørt i flere artikler. Finansdirektør Erik Rosness kan blant annet rapportere om en verdijustert egenkapital på 28,7 milliarder kroner, en økning på ni prosent, mens Carl Brynjulfsen, direktør for Ferd Eiendom, forteller om hvordan forretningsområdet oppnådde konsernets høyeste avkastning på hele 35 prosent. Også Fjord Line hadde et rekordår, administrerende direktør Rickard Ternblom forklarer hvorfor, og hva som gjøres for å sikre videre fremgang i år.

Fisk, dagligvarer og underholdning
Akvakultur er blitt stadig viktigere for Ferd Capital, og magasinet presenterer siste satsning i form av en17 prosents eierandel i Benchmark Holdings, som blant annet bidrar til forbedret fiskehelse og bærekraft i oppdrettsindustrien. Ferd Capital tar ellers en bit av det fremvoksende markedet for dagligvarer på nett gjennom nettbutikken Mathem – og beveger seg inn i fremtidens underholdningsunivers som en av investorene i grensesprengende «Lost in Time».

Ferdmagasinet presenterer også Ferd Eiendoms nyeste boligprosjekt på Billingstad i Asker, og markerer runde år og offensive planer for to porteføljeselskaper: Elopak, Ferds største, eldste og mest globale investering, runder 60 – Systemhus, en del av Mestergruppen, 40.

Også Ferd Sosiale Entreprenører er representert i magasinet: I lys av tilstundende stortingsvalg reflekterer Ferds styreleder og eier Johan H. Andresen i sin lederartikkel over de politiske partienes holdning til sosialt entreprenørskap. Pøbelprosjektet har på sin side fått det største «komplimentet» en sosial entreprenør kan få: Å bli kjøpt opp av en konkurrent, i dette tilfellet helse­ og omsorgsforetaket Aleris

Og enda er det mer – god lesning!

Last ned Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.