Ferdmagasinet: Tunge løft, lette telt, og mye mer

Ferdmagasinet 0317_Forside

Aibel gjennomførte norgeshistoriens kanskje tyngste løft da de tre delene til plattformdekket på Johan Sverdrup ble løftet på plass – etter to og et halvt års nitid planlegging. Beretningen om den vellykkede operasjonen er forsidesaken i årets høstutgave av Ferdmagasinet, som nå er tilgjengelig på både papir og nett.

 

Et annet tema i magasinet er Mestergruppens siste fremstøt i hyttemarkedet. Ved å overta de to produsentene Saltdalshytta og Røroshytta blir konsernet Norges største hyttebygger. Og det bygges like mange hytter som eneboliger i Norge – så hyttemarkedet er strategisk viktig for Mestergruppen, som allerede var landets absolutt største boligaktør.

Friluftssegmentet
Også Swix Sport har vært aktive på oppkjøpssiden, og har nå overtatt samtlige aksjer i velrenommerte Helsport, internasjonalt ledende produsent av soveposer og telt. Med Helsport blir Swix Sport en tilnærmet komplett leverandør i outdoor- eller friluftssegmentet i sportsbransjen, i og med at selskapet fra før av tilbyr et vidt spekter av utstyr, fottøy og bekledning fra Lundhags og Ulvang.

Rask katamaran, sikkerhet og sosialt entreprenørskap
Fjord Line er blant annet kjent for å ha den raskeste båtforbindelsen mellom Norge og Danmark. Ferdmagasinet presenterer rederiets siste satsning: Et nytt og like raskt fartøy for linjen mellom Kristiansand og Hirtshals – men med dobbel kapasitet og høyere komfort, og dessuten potensial for å bli en utfordrer i fraktmarkedet.

En nullvisjon for skader betyr at Elopak setter sikkerheten høyt i konsernets industrielle virksomheter rundt om i verden. Den intensiverte innsatsen for å virkeliggjøre visjonen blir behørig omtalt i magasinet – som også gir leserne et inntrykk av tredje og siste del av boligprosjektet Tiedemannsbyen på Ensjø i Oslo, der Ferd Eiendom og Selvaag Bolig har inngått avtale om å utvide sitt 50/50-samarbeid ytterligere.

Europeisk jury
Også Ferd Sosiale Entreprenører er viet bred plass – med omtale av Atlas Kompetanse, som er blitt en av forretningsområdets porteføljebedrifter, og av den tilstundende kåringen av Årets Sosiale Entreprenør. Denne gangen får kåringen en europeisk jury, og skal ha fokus på̊ skalérbarhet og potensial for vekst utenfor Norge.

Og enda er det mer – god lesning!

Last ned Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.