Ferdmagasinet: Nordisk, globalt – og norsk

Mestergruppen bygger seg opp til Skandinavias største innenfor byggevarer. Et nytt team hos Ferd Invest saumfarer Norden for børsaksjer med potensial. Og Unicus har gjennom ti år skaffet mennesker med asperger-diagnose jobb i Norge og Sverige – og nå også i Finland.

Mye nordisk i Ferdmagasinets høstutgave: Svenske XL-Bygg er blitt en del av Mestergruppens raskt voksende portefølje av byggevarekjeder og -butikker. Dermed har selskapet tatt sitt førte skritt mot vekst utenfor Norge, og er samtidig blitt størst i Skandinavia.

Norden har lenge være mandatområdet for Ferd Invest. Nylig var det imidlertid et nytt team som overtok jobben med å finne børsaksjer som kan slå indeksen, og de to blir behørig presentert i magasinet. IT-selskapet Unicus kan på sin side se tilbake på ti års suksess med å etablere arbeidsplasser for mennesker med asperger-diagnose i Norge og Sverige, og nylig også i Finland. Nå utvides perspektivet fra Norden og videre ut i verden.

Også «Ferd’s List of Inspiring Entrepreneurs and Leaders» har utvidet sitt perspektiv, men her fra europeisk til globalt: Til ære for hundreårsjubileet for den verdensomspennende organisasjonen for ungt entreprenørskap er elleve nye navn på listen hentet blant tidligere deltakere i ungdoms- eller studentbedrifter fra hele verden, og som i eksepsjonell grad har utmerket seg senere i livet.

I lederartikkelen er perspektivet både norsk og internasjonalt – her reflekterer Johan H. Andresen over den norske tilliten som den kanskje viktigste rammebetingelsen når et lite land skal konkurrere i en stor verden. Mens perspektivet definitivt er globalt for Elopak, som har medarbeidere i mer enn 40 land og kunder i 80. Nå lanserer konsernet sitt nye program for forretningsreiser, et program som sikrer alle ansatte verden over en høy grad av trygghet, enkel bestilling og relevant stedstilpasset informasjon – uansett hvor de skal.

Ferd Eiendom er representert med et nytt og barnevennlig tilskudd til Tiedemannsbyen, mens Sophies Minde Ortopedi straks er klare for innflytting i forretningsområdets nybygg i Brynsveien 14 i Oslo. På Strømmen sto over 1000 interessenter på liste allerede før salgsstart for neste byggetrinn på Bråtejordet. Og tidspunktet for salg av NRK-tomten på Marienlyst i Oslo nærmer seg – Ferdmagasinet gir en oppdatering av prosessen rundt planene Ferd Eiendom og Snøhetta har for området.

Høstnummeret forteller også om Benchmark, som har vunnet en prestisjefylt innovasjonspris for å holde havet rent, og om ledertalentet som fikk teste Ferd-sjefens arbeidsdag. Magasinet skriver videre om gatelaget for mennesker med rusrelaterte problemer som fikk se regjeringen i hvitøyet på Ullevaal stadion – mens det hele rundes av med en viktig milepæl for Aibel, som har skipet ut en ny modul til Heidrun-feltet fra verftet i Haugesund

God lesning!

Last ned Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.