Ferdmagasinet med innholdsrik høstutgave

Ferd og Mestergruppens tilbud om å kjøpe Nordek er hovedoppslag i Ferdmagasinets høstutgave: Sammen blir de største aktør i den norske byggevarebransjen. Elopaks hundre prosent klimanøytrale kartong og Aibels milliardkontrakt i Australia er andre temaer magasinet tar for seg.

Nordek drifter byggevarekjeden XL-Bygg og boligkjeden Blink Hus, som begge vil bestå side om side med Mestergruppens egne kjeder etter et oppkjøp. – Ved å slå oss sammen vil vi få mulighet til å legge mer trykk på nyutvikling og innovasjon, blant annet av digitale løsninger og mer effektive byggeprosesser, sier Håkon Glimstad Kristiansen i Ferd Capital.

I høstutgavens lederartikkel reflekterer Johan H. Andresen over ambisjonen om å rekruttere den dyktigste medarbeideren: – Hvordan gjør vi det egentlig? Jeg har ikke svaret på det spørsmålet (og hadde jeg hatt det, så hadde jeg ikke nødvendigvis gitt det bort sånn helt uten videre). Derimot er det én innsikt jeg har fått, og som jeg tror er en forutsetning for i det hele tatt være i stand til å håpe på å rekruttere de beste, skriver Andresen. Og den innsikten deler han gjerne med Ferdmagasinets lesere.

Elopak har på sin side satset sterkt på å markere seg både grønt og etisk: Nå kan selskapet tilby kundene hundre prosent klimanøytral kartong, etter år med målbevisste kutt i egne utslipp, supplert med tiltak utenfor egen verdikjede. – Og for å få en mest mulig positiv effekt av tiltakene har vi valgt prosjekter som i tillegg har gode sosiale virkninger, forteller miljødirektør Kristian Hall. Mens konserndirektør Lone Hass presenterer en innskjerpet policy for å bekjempe korrupsjon, ny ordning for å ivareta varslere, og styrket innsats for etisk adferd i alle konsernets enheter verden over.

Også i Ferd Eiendom er aktivitetsnivået høyt. Ferdmagasinet kan fortelle om kjøp av industribygg midt i området der oljenedturen herjer som verst, om strykende salg av boliger i Tiedemannsbyen, salgsstart for nytt prosjekt, og påbegynt rivning av gamle Tiedemanns Tobaksfabrik for å gi plass til boligblokkene i ”Tiedemannsfabrikken”.

Hos Ferd Sosiale Entreprenører er to nye bedrifter kommet inn på ”grunntrinnet” for tidligfase-selskaper: Minos har utviklet et elektronisk samhandlingssystem for å håndtere utfordringer med mobbing, omsorgssvikt og psykisk uhelse blant barn og unge, mens Medarbeiderne henter glass- og metallemballasje fra bedrifter og husstander for å skape arbeidsplasser for tidligere rusavhengige.

Last ned Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.