Elin Nørve (21) har vært leder både i Ungdomsbedrift og Studentbedrift. Torsdag skal hun bryne seg hos ledelsen i Ferd.

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. 

– Innovasjonskompetanse er viktig, både for den enkelte bedrift og for Norge. Derfor har Ferd vært partner med Ungt Entreprenørskap helt fra starten i 1997. Jeg gleder meg til å ha med meg Elin på Leder for en dag. Dagen blir nok like lærerik for meg som for henne, sier Morten Borge, konsernsjef i Ferd.  

Kommunalminister Jan Tore Sanner, børsdirektør Bente Landsnes og Telia-direktør Abraham Foss er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen. 

Vil gjøre verden til et bedre sted
Elin er gründer og daglig leder for lederutviklingsprogrammet Future Leaders. Unge talenter i Oslo, Bergen og København – og snart også i Stockholm og Barcelona, deltar på et ett-årig program med vekt på personlig utvikling. Gnisten ble tent gjennom deltakelse i Ungt Entreprenørskap. 

– Både Ungdomsbedrift og Studentbedrift har vært fantastiske opplevelser, som har lagt grunnlag for den personen jeg er i dag. Gjennom Ungt Entreprenørskap fikk jeg for første gang en WOW-opplevelse på hvor spennende og givende det er å jobbe med å skape, sier Elin Nørve. 

DN Magasinet: - Man må tenke helt annerledes på hvordan selskaper drives.

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet
Silje og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet. 

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder.

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. Se ICEE viser at elever som deltar i UB (Ungdomsbedrift) gjør det bedre (Østlandsforskning).

Det vedlagte bildet kan brukes fritt. Foto: Privat. Bilder av Morten Borge og Elin blir lastet opp på Flickr: Leder for en dag 2017.

Kontakt:
Elin Nørve, mobil 954 69 162. 
Kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap, Wenche Wærner, mobil 93 43 78 00, wenche@ue.no

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.