Ferdmagasinet: Takk til ham som la grunnlaget for fremtidens Ferd

Forside Ferdmagasinet 0217

Konsernsjef John Giverholt blir pensjonist 1. august. Han og hans mangeårige innsats for Ferd står sentralt i Ferdmagasinets sommernummer – både på lederplass og i et dobbeltintervju med Giverholt og eier og styreleder Johan H. Andresen.

Ellers vier magasinet plass til Ferds investering i norske Scatec Solar, som er med på å drive utviklingen av solenergi i en rekke land gjennom å konstruere, bygge og finansiere meget store solcelleparker, og til en ny satsning innen helsesektoren i form av et samarbeid mellom Fürst Medisinsk Laboratorium og Ferd Capital.

Gleden ved elsykkel, gleden ved å bo godt
– En god elsykkel må skapes med lidenskap, sier administrerende direktør Steinar Trygve Liljedahl Karlsen i Swix-eide Hard Rocx. Han forteller om sykkelprodusentens tilbud til alle som vil nyte sykkellivets gleder med litt elektrisk assistanse – mens familien Cirkovic Simensen, nyinnflyttet I Bråtejordet, deler sine erfaringer som noen av de første beboerne I Ferd Eiendoms store boligprosjekt på Strømmen.

Et annet av Ferd Eiendoms prosjekter er også behørig presentert: Helseforetaket Sophies Minde Ortopedi blir hovedleietaker når Ferds nybygg på Bryn-Helsfyr står ferdig sommeren 2019. – Her er det snakk om skreddersøm for leietakeren, som skal ha inn verksteder med en rekke typer maskiner og forskjellig teknisk utstyr, samtidig som de pasientrettede områdene må være optimale for personer med nedsatt bevegelsesevne, forteller Thorbjørn Barrett Sele, prosjektsjef i Ferd Eiendom.

Sjømat og moteklær
Ferds engasjement i sjømatnæringen er representert ved porteføljeselskapet Benchmark Holdings, som har erobret posisjonen som ledende i Norge innenfor lakserogn og genetikk, mens Broodstock Capital, der Ferd Special Investments er hovedinvestor, har kjøpt en 51 prosents eierandel i danske Billund Aquakulturservice – verdensledende innenfor vekstområdet resirkulerings- og renseanlegg for landbasert fiskeoppdrett. Ferdmagasinet omtaler også Ferds første opptreden som såkalt cornerstone investor i en svensk børsnotering. Det skjedde da netthandelsselskapet Boozt, som selger moteklær, ble tatt opp til notering i mai i år.

Rekord for sosiale entreprenører
Ferd Sosiale Entreprenører er som vanlig viet bred plass: I 2015 ble Gammel Nok kåret til Årets Sosiale Entreprenør. Nå får bemanningsselskapet for eldre arbeidstakere Ferd med på eiersiden, mens Medarbeiderne, som skaper arbeid for tidligere rusavhengige ved å hente returavfall fra bedrifter og private, er kommet inn i forretningsområdets portefølje. I tillegg kommer omtaler av den kommende europeiske EVPA-konferansen for sosial innovasjon, og av Ferd Sosiale Entreprenørers årsrapport for 2016, som kan fortelle om tidenes beste år.

Og enda er det mer – god lesning!

Last ned Ferdmagasinet her.

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.