Ny Ferd Invest-sjef trigges av konkurranse

Ferdmagasniet 02-15 Tvedt trigges av konkurranse, Lars ChristianTvedt

– Jeg trigges av konkurranse og liker å ha mye å gjøre, både på jobb og privat, sier Lars Christian Tvedt – trebarnsfar og ny direktør for Ferd Invest, i et intervju med Ferdmagasinet.

Med fersk direktørtittel, nybygget hus på Tåsen, tre barn på 2, 5 og
7 år, og kone med toppjobb i Get, rekker ikke Lars Christian Tvedt å kjede seg.

– Jeg liker når det er full fart og mye å gjøre. Kona og jeg tenker at innstillingen «dette får vi til» er det viktigste, sier Tvedt, som fyller 39 år i juni.

Fra revisjon til aksjemarkedet
Det var ingen selvfølge
at Lars Christian Tvedt skulle ende opp i aksjemarkedet. Han er utdannet siviløkonom og har senere tatt høyere revisorstudium ved Norges Handelshøyskole (NHH), og
har arbeidserfaring som revisor i PricewaterhouseCoopers (PwC) og konsernregnskapssjef i Elkem. Og da Alexander Miller, forgjengeren i direktørstolen, kontaktet ham i 2007, var Tvedt egentlig ikke på utkikk etter ny jobb.

– Vi møttes over en lunsj og snakket ikke så mye om jobb. Han var vel mest interessert i å finne ut om vi hadde god kjemi, sier Tvedt.

Kjemien må ha vært på plass, for kort tid etterpå var han ansatt som analytiker i Ferd Invest, og en del av teamet sammen med Miller og nå avdøde Gaute Garshol.

Gode læremestre
– Det første året var oppgaven min å understøtte Gaute og Alexander med analyser, samtidig som jeg skulle lære meg hvordan aksjemarkedet fungerer. Og
jeg hadde virkelig to gode læremestere! Det gikk sikkert et år eller to før jeg kunne gjøre ordentlig nytte for meg. Siden har det gått fremover, sier Tvedt – som etter et års tid ble porteføljeforvalter med ansvar for å gjøre egne investeringer.

Tvedt forteller at arbeidsdagene hans ikke har endret seg nevneverdig etter at han formelt ble ansatt i stillingen som direktør 1. april i år. Han er likevel svært bevisst på ansvaret som følger med stillingen.

– Teamet har alltid jobbet flatt, og det kommer vi til å fortsette med. Hvis det går bra, så deler vi på æren. Den dagen det går dårlig er det mitt ansvar. Det er sånn jeg ser på denne jobben, sier han.

For tiden består forøvrig Ferd Invest-teamet bare av Samson Sørtveit i tillegg til Tvedt. På sikt er planen å utvide staben med én person til.

Seks milliarder
Porteføljen til Ferd Invest har en verdi på rundt 6 milliarder kroner. I løpet av et år «snus porteføljen
én gang», det vil si at Ferd Invest handler for mellom 5 og 6 milliarder i året. Mandatet er å investere i nordiske børsaksjer. I dag er forretningsområdet inne i rundt 20 selskaper, og det definerte målet er å slå den nordiske aksjeindeksen.

– Konkurranseelementet i denne jobben driver meg veldig. Når oppgaven er å slå en børs kan jeg hele tiden måle hvordan jeg gjør det. Å ville være best er nok en medfødt egenskap som preger mye av det jeg gjør, enten det er jobben, fotball eller Birken, sier Lars Christian Tvedt.

Les hele artikkelen i Ferdmagasinet her.

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.