Hagekvartalet, Tidemannsbyen

På Ensjø i Oslo

  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\hagekvartalet.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\hagekvartalet2.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\hagekvartalet 3.jpg
  • \N10os2cfi003\100025$\TC\Users\100025sist\Documents\My Pictures\hagekvartalet 4.jpg

Ferd Eiendom og Skanska Bolig skal i samarbeid utvikle og bygge ca 690 nye boliger på tomten til tidligere Tiedemanns Tobakksfabrikk. Tiedemannsbyen er en del av den store Ensjø-utbyggingen - Oslos mest ekstreme forvandling og største boligutbygging noen sinne. Hagekvartalet er ferdigstilt som det første prosjektet i rekken og er utsolgt.

 

Beliggenhet
Ensjø skal gjennom en totalforvandling. Fra å være en bydel dominert av bilforhandlere og industri vil det bli et knutepunkt med nærmere 7000 nye boliger.

Boligprosjektet Tiedemannsbyen ligger på en av Ensjøs beste tomter og har gode utsikts- og solforhold. Det er planlagt å bygge en variert bebyggelse med 2 - 5-roms leiligheter i kvartalsbebyggelse på 4-7 etasjer, i tillegg til townhouse/rekkehus.

Vårt overordnete mål er å forvandle området til et naturbant, levende og attraktivt boligområde. Videre å bygge en fleksibel boligbebyggelse med arkitektonisk god kvalitet og karakter. Vi vil også gi området en utforming som synliggjør områdekvalitetene og bidrar til egenart og identitet.

Utbyggerne på Ensjø har inngått egne utbyggingsavtaler med Oslo kommune for å sikre en god kvalitet på opparbeidelse av parker, gatetun og turveier på området.


Ensjø ligger i bydel Gamle Oslo og grenser til Tøyenparken, idylliske Tøyen hageby, Kampen, Vålerenga og Valle-Hovin. I dette området finner vi en viktig del av Oslos arbeiderhistorie.

I Tiedemannsbyen bor du naturbant: Urbant, men grønt. Sentralt, men rolig. Det blir lite biltrafikk i området. Kollektivtilbudet er godt - buss, tog og T-bane tar deg i alle retninger. Dessuten bor du rett ved et kommende bysenter - Ensjø Torg - som blir bygget rundt T-banestasjonen på Ensjø.

I nærområdet får du tilgang på:

- Matbutikker
- Kafeer
- Museer
- Barnehage
- Skoler
- Tøyenparken
- Tøyenbadet
- Valle Hovin
- Ballbaner og lekeplasser
- Sykkelstier
- Parker og grøntområder

Se også prosjektets webside: www.tidemannsbyen.no
Se også: www.ensjo.no

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.